Pistache croissants
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pistache croissants

Een croissant op de brunchtafel is onmisbaar. Een naturel croissant is al lekker van zichzelf, maar je maakt het nóg lekkerder door er pistache aan toe te voegen. Met maar 10 minuten van je tijd geef jij al een goddelijke twist aan je croissants. Zeker het proberen waard!

Bekijk de video van het recept onderaan de pagina.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pistache croissants

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Bereid de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Maak ondertussen de pistachecrème. Meng de mascarpone met de poedersuiker en ½ van de pistachepasta. Doe in een spuitzak met een groot kartel spuitmondje.
3
Snijd de croissants doormidden en vul met toefjes pistachecrème. Top de croissants af met de overige pistachepasta. Maak er dunne lijntjes mee. Hak de pistachenoten fijn en garneer over de croissants. Serveer direct.

Tip: heb je wat meer tijd? Vervang de afbakcroissants dan voor vers croissantdeeg van de bakker en maak je eigen croissants.

De lekkerste recepten met pistache

De pistache foodtrend is nog lang niet voorbij, dus wij nemen het er graag van! Want hoe lekker is het om pistache te verwerken in je favoriete gerechten? Of je nu knapperige nootjes toevoegt aan een salade recept, een bakrecept als bananenbrood naar een next level tilt of het verwerkt in een recept voor het avondeten, pistache kan overal bij.

Voor het ontbijt kan je bijvoorbeeld pistache overnight oats met frambozen maken. De combinatie van frisse frambozen en het hartige van de pistache is goddelijk. Voor de lunch is deze salade met aardbeien en gefrituurde geitenkaas lekker om te maken. De gefrituurde geitenkaas is knapperig vanbuiten en romig vanbinnen, wat perfect past bij de frisse aardbeien en knapperige pistachenoten.

Op zoek naar gerechten voor het avondeten? Maak dan deze romige citroenpasta met guanciale en pistachekruim. Of dit pasta recept van romige citroenrigatoni, rucola en tot kruim gemalen pistache. Onweerstaanbaar! Deze zoete aardappel met burrata en zelfgemaakte pesto is er ook eentje voor in de boeken. Dit zoete aardappel recept is perfect als lichte maaltijd.

Voor de zoetekauwen onder ons zijn deze chocolate chip cookies met pistache heerlijk! Of wat dacht je van een gevuld paasei met pistache cheesecake? Waar het eerste recept perfect is voor zondag bakdag, is het gevuld paasei perfect voor Pasen, maar ook daarbuiten is het heerlijk om te maken! Kies dan voor een andere vorm en vul met de romige pistache cheesecake.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie