In samenwerking met:
Kimchi Matzes
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kimchi matzes

Wil jij eens iets nieuws proberen voor Pasen? Ga dan voor deze heerlijke kimchi matzes! De matze crackers beleggen we met guacamole, smaakvolle kimchi, sriracha mayonaise en wat geroosterde sesamzaadjes en bosui. Verrukkelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten

Kimchi matzes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Besmeer de crackers met de guacamole. Snipper de bosui en snijd de kimchi wat kleiner.
2
Beleg de crackers met de kimchi.
3
Drizzle de sriracha mayonaise over de crackers. Bestrooi met de bosui en de geroosterde sesamzaadjes.

Aan de slag met Matzes

Onmisbaar bij het paasontbijt of paasbrunch: Matze! Elk jaar is het weer een feestelijke traditie om een matze te beleggen met boter en suiker. Naast deze klassieker kan je nog veel meer met matze. Kies bijvoorbeeld voor een flammkuchen van matzes met gerookte zalm en groene asperges. Perfect voor de paasbrunch! Of wat dacht je van matzes met pompoenhummus, spinazie en gegrilde paprika? Voor de zoetekauwen onder ons zijn deze mini matzes met slagroom, framboos en witte chocolade onweerstaanbaar lekker.

De pittige smaakmaker boordevol smaak

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat wereldwijd steeds populairder wordt. Het is een gefermenteerd groentemengsel, meestal op basis van Chinese kool, gecombineerd met een krachtige mix van knoflook, gember, chili, vissaus of sojasaus, bosui en soms rettich of wortel. De kenmerkende pittige en zure smaak ontstaat door het fermentatieproces, waarbij natuurlijke bacteriën zoals lactobacillen hun werk doen. Hierdoor is kimchi niet alleen lekker, maar ook een probiotische krachtpatser die goed is voor je darmen.

Wat kimchi zo veelzijdig maakt, is dat je het niet alleen als bijgerecht kunt eten, maar het is ook heerlijk om te verwerken in andere gerechten. Denk aan kimchi fried rice (gebakken rijst met kimchi), kimchi soep of als topping op ramen en noedels. Ook in wraps, taco’s of zelfs op een tosti zorgt kimchi voor een verrassende smaakexplosie. De pittige, hartige en lichtzure tonen passen goed bij zowel vlees en vis als vegetarische gerechten.

Kimchi is dus meer dan alleen ingelegde kool. Het is een smaakmaker, gezondheidsbooster en cultureel erfgoed in één. Wil je zelf kimchi maken? Met een paar basis ingrediënten, een weckpot en wat geduld zet je jouw eigen fermentatieproject op. Perfect om jouw gerechten een Aziatische twist te geven!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?