Panna cotta is een Italiaans puddingachtig dessert gemaakt van gezoete room dat wordt ingedikt met gelatine en vaak op smaak gebracht met vanille. Het wordt meestal koud geserveerd en kan worden gegarneerd met fruit, karamel of een coulis voor extra smaak en presentatie. In dit recept gaan we voor een klassieke panna cotta, afgetopt met aardbei en blauwe bes.
Wanneer de eerste zomerse dagen in aantocht zijn, denken wij maar aan één ding: het seizoen van het rode fruit! Aardbeien, rode bessen, blauwe bessen, frambozen, wij zijn er dol op. Met rood fruit til je je favoriete desserts naar een nog hoger level. Het maakt het geheel compleet en geeft een frisse touch aan het toetje. Zo is deze panna cotta nóg lekkerder door de aardbeien en blauwe bessen!
Dit panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit is nog zo’n lekker recept en het ziet er ook nog eens leuk uit. Door de glazen schuin te vullen, krijg je een diagonale lijn en lijkt het net een kunstwerk. Liever iets makkelijks maken? Ga dan voor avocado chocolademousse met rood fruit als frambozen, rode bessen, aardbeien en blauwe bessen. Al in 10 minuten staat dit heerlijke toetje op tafel.
Een ander feestelijk dessert met rood fruit in de hoofdrol is deze vruchten-millefeuille met verse aardbeien. Het is een iets uitdagender dessert, maar het eindresultaat is het meer dan waard. Ideaal voor wanneer je iets bijzonders op tafel wilt zetten na een uitgebreid en gezellig diner! Deze karamelfudge is daarentegen wel makkelijk om te maken, het heeft alleen een wat langere wachttijd. De karamelfudge maak je compleet met knapperige walnoten en gevriesdroogd rood fruit. Door te kiezen voor gevriesdroogd fruit krijgt de fudge lekker veel smaak: zoet, zuur, fruitig en een heerlijke bite.
Voeg als feestelijke topping vers fruit toe aan je smeuïge bananenbrood! Met de zoete en frisse smaken maak je deze traktatie helemaal af.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment