In samenwerking met:
Vruchten Millefeuille Met Verse Aardbeien
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vruchten-millefeuille met verse aardbeien

Ben je bekend met een millefeuille? Dit lekkere Franse gebakje kan je in wel honderden varianten maken. Deze keer gaan we voor een zalige zomerse variant met rood fruit, verse aardbeien en een zelfgemaakte coulis. Zeker weten dat dit jouw favoriete dessert wordt!

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vruchten-millefeuille met verse aardbeien

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 210°C hete lucht. Smelt de boter met de honing in een pan. Verdeel het honing-boter mengsel met een kwast over 1 plak filodeeg en leg hier de andere plak filodeeg overheen. Snijd de plakken filodeeg in stukken van ongeveer 5 bij 10 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd minstens 3 plakken filodeeg per persoon.
2
Zet het filodeeg in de oven voor 5-10 min. tot het goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Roer ondertussen de mascarpone los in een kom samen met de vanille-extract en 105 gr poedersuiker. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone en schep het mengsel in een spuitzak. Leg in de koelkast tot gebruik.
4
Pers het sap uit de citroen en doe samen met het bevroren fruit en de kristalsuiker in een pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 min. doorkoken tot het fruit helemaal zacht is. Voeg eventueel wat water toe om de saus iets dunner te maken. Pureer het fruit met een staafmixer en passeer het mengsel door een zeef. Vang de coulis op en bewaar tot gebruik.
5
Snijd de aardbeien in gelijke stukjes en meng met de crème de cassis.
6
Spuit ongeveer 6 toefjes crème per bord. Leg er voorzicht een plak filodeeg op en spuit er per plak weer ongeveer 6 toefjes crème op. Herhaal dit tot het filodeeg op is. Garneer met de coulis en de aangemaakte aardbeien. Bestrooi de millefeuille met de overige poedersuiker.
Kookfabriek

Beleef de kookworkshop

Na een zeer geslaagde eerste editie van de kookworkshop organiseren we samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek een shared dining kookworkshop! Beleef een gezellige, smaakvolle en vooral leerzame middag waarin je 7 heerlijke shared dining gerechten bereid.

De workshop duurt 3,5 uur en er is een onbeperkt drankenarrangement bij inbegrepen. Na 1 tot 1,5 uur voorbereiding geniet je samen van je zelfgemaakte gerechten. Zien wij jou daar?

Locatie: De Kookfabriek Amsterdam
Datum: Zaterdag 29 juni 2024
Tijd: 17:30 – 21:00 uur

Wat is millefeuille?

Waarschijnlijk heb je een millefeuille al eens voorbij zien komen in de supermarkt of bij de bakker, want dit gebakje is razend populair! De oorsprong van millefeuille ligt in Frankrijk en de betekenis is ‘duizend lagen’. Onze tompouce lijkt ook erg veel op de millefeuille, maar in de kern is dit de basis: 3 lagen deeg worden afgewisseld met 3 lagen banketbakkersroom of een crème pâtissière. Klassiek wordt het afgetopt met wat poedersuiker, maar de bekendste is de millefeuille met een zwart-wit glazuur. In dit lekkere recept gaan we juist voor een vruchten-millefeuille, afgetopt met verse aardbeien!

Meer smakelijke Franse gebakjes om te maken

Er zijn genoeg Franse klassiekers die je een keer gemaakt moet hebben! Zo is de tarte tatin zo’n gebakje dat je wilt proeven. Met maar 4 ingrediënten maak je al een klassieke tarte tatin. Het vergt wel aandacht en je moet de stappen goed volgen om de perfecte tarte tatin te maken, maar eenmaal gemaakt wil je nooit meer iets anders. Ook makkelijk om te maken zijn madeleines. In dit recept gaan we voor klassieke madeleines, gedipt in pure chocolade en wat feestelijke versiering.

Een ander klassiek Frans gebakje is de eclair. Een langwerpig gebakje gemaakt van soezendeeg, gevuld met heerlijke banketbakkersroom en gegarneerd met een glazuur naar keuze. Deze speculoos eclairs zijn ontzettend lekker om te proberen! Eclairs zijn net als macarons uitdagend om te maken. Toch is dit voor de ervaren bakkers onder ons leuk én lekker om te doen! Ga dus ook zeker aan de slag met deze speculoos macarons.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via