Ben je bekend met een millefeuille? Dit lekkere Franse gebakje kan je in wel honderden varianten maken. Deze keer gaan we voor een zalige zomerse variant met rood fruit, verse aardbeien en een zelfgemaakte coulis. Zeker weten dat dit jouw favoriete dessert wordt!
Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!
Waarschijnlijk heb je een millefeuille al eens voorbij zien komen in de supermarkt of bij de bakker, want dit gebakje is razend populair! De oorsprong van millefeuille ligt in Frankrijk en de betekenis is ‘duizend lagen’. Onze tompouce lijkt ook erg veel op de millefeuille, maar in de kern is dit de basis: 3 lagen deeg worden afgewisseld met 3 lagen banketbakkersroom of een crème pâtissière. Klassiek wordt het afgetopt met wat poedersuiker, maar de bekendste is de millefeuille met een zwart-wit glazuur. In dit lekkere recept gaan we juist voor een vruchten-millefeuille, afgetopt met verse aardbeien!
Er zijn genoeg Franse klassiekers die je een keer gemaakt moet hebben! Zo is de tarte tatin zo’n gebakje dat je wilt proeven. Met maar 4 ingrediënten maak je al een klassieke tarte tatin. Het vergt wel aandacht en je moet de stappen goed volgen om de perfecte tarte tatin te maken, maar eenmaal gemaakt wil je nooit meer iets anders. Ook makkelijk om te maken zijn madeleines. In dit recept gaan we voor klassieke madeleines, gedipt in pure chocolade en wat feestelijke versiering.
Een ander klassiek Frans gebakje is de eclair. Een langwerpig gebakje gemaakt van soezendeeg, gevuld met heerlijke banketbakkersroom en gegarneerd met een glazuur naar keuze. Deze speculoos eclairs zijn ontzettend lekker om te proberen! Eclairs zijn net als macarons uitdagend om te maken. Toch is dit voor de ervaren bakkers onder ons leuk én lekker om te doen! Ga dus ook zeker aan de slag met deze speculoos macarons.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment