Panna Cotta Dessert Met Jelly Pudding En Rood Fruit
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit

Dit dessert is een echte blikvanger! Door de glazen schuin te vullen, ontstaat een diagonale lijn en heeft het zowaar iets weg van moderne kunst. De perfecte smaakvolle afsluiting van een kerstdiner.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5u 50min
Totale tijd
6u 10min
Kookmodus
1
Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillestokje uit. Verwarm de slagroom met het vanillestokje, het merg uit het vanille stokje en suiker in een steelpannetje op laag vuur. Laat 20 min op een zeer laag vuur staan. Verwijder na 20 min het vanille stokje.
2
Knijp de gelatine goed uit en los op in het warme slagroommengsel. Laat afkoelen, maar niet opstijven. Roer het slagroommengsel nog een keer goed door en schenk in de glaasjes. Zet de glazen schuin in een cupcakeblik om een mooi effect te krijgen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat gedurende 4 uur opstijven.
3
Bereid de jelly pudding zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen maar niet helemaal opstijven. Zet de opgesteven panna cotta glaasjes recht op en schenk de afgekoelde jelly op de panna cotta. Laat het geheel nog 2 uur opstijven in de koelkast.
4
Serveer de panna cotta met bramen en takjes rode bessen. Tip! Plaats een prop keukenpapier in het cupcakeblik zodat de glazen goed schuin blijven staan.

Bekijk hier meer heerlijke desserts!

Wat is panna cotta?

Panna cotta betekent ‘gekookte room’. De naam laat al wel blijken dat het om een nagerecht gaat. Panna cotta is een Italiaans dessert wat gemaakt wordt van room, melk, gelatine en suiker.

Hoe lang moet panna cotta opstijven?

Panna cotta moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. De exacte tijd verschilt per recept en is afhankelijk van de grootte van de panna cotta’s.

Hoe lang kun je panna cotta bewaren?

We kennen het allemaal: je hebt een lekker dessert gemaakt, maar niet alles gaat op. En weggooien is zonde! Gelukkig is panna cotta best lang houdbaar. Je kunt het dessert ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via