Panna Cotta Dessert Met Jelly Pudding En Rood Fruit
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vrij van vis

Panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit

Dit dessert is een echte blikvanger! Door de glazen schuin te vullen, ontstaat een diagonale lijn en heeft het zowaar iets weg van moderne kunst. De perfecte smaakvolle afsluiting van een kerstdiner.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept panna cotta dessert met jelly pudding en rood fruit

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5u 50min
Totale tijd
6u 10min
1
Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillestokje uit. Verwarm de slagroom met het vanillestokje, het merg uit het vanille stokje en suiker in een steelpannetje op laag vuur. Laat 20 min op een zeer laag vuur staan. Verwijder na 20 min het vanille stokje.
2
Knijp de gelatine goed uit en los op in het warme slagroommengsel. Laat afkoelen, maar niet opstijven. Roer het slagroommengsel nog een keer goed door en schenk in de glaasjes. Zet de glazen schuin in een cupcakeblik om een mooi effect te krijgen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat gedurende 4 uur opstijven.
3
Bereid de jelly pudding zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen maar niet helemaal opstijven. Zet de opgesteven panna cotta glaasjes recht op en schenk de afgekoelde jelly op de panna cotta. Laat het geheel nog 2 uur opstijven in de koelkast.
4
Serveer de panna cotta met bramen en takjes rode bessen. Tip! Plaats een prop keukenpapier in het cupcakeblik zodat de glazen goed schuin blijven staan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via