

Een echte showstopper voor op tafel! Deze honingtomaten boterbloem is perfect voor bij de brunch, borrel of als kleurrijk voorgerecht om te delen. We kloppen de boter op en maken er een neutrale boter van én een kruidige cranberryboter. Dien op in een mooie bloemvorm, top af met friszoete tomaten en serveer met baguette om het compleet te maken. We kiezen in dit recept voor Looye Honingtomaten, heerlijk als snack, borrelhapje of voor op deze boterbloem. Dat wordt zeker lekker!
Tip: maak de cranberryboter een paar uur of een dag vooruit, dan kunnen de smaken er lekker intrekken.
Dieprode frisse tomaten met een subtiele honingzoete ondertoon, dat zijn de Honingtomaten van Looye! Deze tomaten hebben zowel een geweldig uiterlijk als een geweldige smaak. Want zodra je de stevige bite van deze honingtomaten proeft, ervaar je meteen hoe vers en lekker ze zijn! Fris, honingzoet, kruidig en zachtzuur. Alle smaakpapillen worden op scherp gezet bij het eten van zo’n kleine rode tomaat! De Looye Honingtomaten komen voort uit het Piccolo ras: een cherrytomaat! Wanneer de zaadjes uit Frankrijk hun reis hebben gemaakt naar de plantenkweker Beekenkamp Plants in Nederland, begint het echte werk: opkweken! Als de jonge plantjes exact 55 dagen oud zijn, vertrekken ze naar hun definitieve bestemming in de kassen van Looye Kwekers. Na 11 maanden verblijf zijn de tomatenplanten gegroeid tot wel 15 meter. De trossen tomaten beginnen als gele bloemen, die worden bestuift door de hommels die speciaal hiervoor in deze kassen zitten. Zodra de tomaten rijp zijn, gaan de oogsters langs de tomatenplanten. Middels een kleurenkaart weten ze precies welke Looye Honingtomaten volgroeid zijn. De trossen worden vervolgens met de vaste hand geoogst, zodat de tomaten niet worden beschadigd!
Heb je de Looye Honingtomaten in huis gehaald? Lekker! Je kan ze uit de losse pols eten, maar ook verwerken in tal van gerechten. Gebruik ze bijvoorbeeld voor dit feestelijke borrelhapje. De opgeklopte boter in neutrale en cranberry smaak wordt mooi opgediend in een bloemvorm en afgetopt met friszoete tomaten. Ook lekker voor bij de borrel zijn deze smaakvolle prikkers met Honingtomaten. De tomaten verwerken we op 5 verschillende prikkers: Caesar salad on a stick, halloumi heaven on a stick, 1001 nights on a stick, tapas on a stick en the Italian on a stick. Of wat dacht je van bruschetta met Hüttenkäse en Honingtomaten? De klassieke bruschetta krijgt een heerlijke twist door de knapperige plakjes brood af te toppen met Hüttenkäse en Looye Honingtomaten.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment