Paratha met halloumi is zo’n gerecht dat alles samenbrengt: knapperig, romig, pittig en fris in één hap. De warme paratha vormt de perfecte basis voor halloumi met een vleugje honing, pittige chili olie en knoflookyoghurt.
Wellicht heb je er nog nooit van gehoord of misschien staat het al elke week bij jou op het menu, maar we laten je graag kennismaken met paratha. Dit is een Indiaas platbrood dat bestaat uit meerdere laagjes en een krokante buitenkant. Het heeft veel weg van bladerdeeg en filodeeg en wordt vaak gegeten als bijgerecht voor curry’s en andere gerechten, of als basis voor een hoofdgerecht zoals in dit recept van paratha met hot honey halloumi. De warm gebakken paratha’s toppen we af met een zelfgemaakte knoflookyoghurt en toppen we af met halloumi die we bakken in crispy chili olie, honing en chilivlokken. Top af met pittige rucola, frisse granaatappelpitjes en verse dille en het recept voor het avondeten is compleet!
Zo serveren we het bij deze roti kerrie met kousenband als bijgerecht om lekker te dippen in de smaakvolle saus. De roti paratha vellen worden kort gebakken waardoor ze extra krokant worden. Dit zorgt voor een knapperige tegenhanger voor de romige kerrie. Een makkelijk recept om te maken, maar vol van smaak én snel op tafel! Een ander verrassend én vegetarisch recept dat je kan maken met paratha is deze topper: paratha met pulled oesterzwam en riata. Het klinkt wellicht wat onbekend, maar het is heerlijk! Dit recept bevat lekker veel groenten als oesterzwam en doperwten. De riata maak je in dit recept geheel zelf: een heerlijke frisse Indiase saus gemaakt van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Dit maakt het gerecht helemaal compleet! Wanneer ga jij paratha op het menu zetten?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment