Paratha Met Hot Honey Halloumi1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paratha met hot honey halloumi

Paratha met halloumi is zo’n gerecht dat alles samenbrengt: knapperig, romig, pittig en fris in één hap. De warme paratha vormt de perfecte basis voor halloumi met een vleugje honing, pittige chili olie en knoflookyoghurt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Paratha met hot honey halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Bereid de paratha’s in een droge koekenpan voor 5 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze goudbruin en krokant zijn.
2
Meng de honing met de crispy chili olie en chilivlokken. Snijd de halloumi in plakken. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de halloumi met de hot honey 3 min. aan beide kanten goudbruin.
3
Pel en pers de knoflook uit. Snijd de dille fijn. Meng de Griekse yoghurt met de knoflook, 2/3 van de dille en wat peper en zout.
4
Besmeer de warme paratha’s met de knoflookyoghurt en top af met de rucola, hot honey halloumi, granaatappelpitjes en de overige dille.

Wat is paratha en wat kan je er allemaal mee?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord of misschien staat het al elke week bij jou op het menu, maar we laten je graag kennismaken met paratha. Dit is een Indiaas platbrood dat bestaat uit meerdere laagjes en een krokante buitenkant. Het heeft veel weg van bladerdeeg en filodeeg en wordt vaak gegeten als bijgerecht voor curry’s en andere gerechten, of als basis voor een hoofdgerecht zoals in dit recept van paratha met hot honey halloumi. De warm gebakken paratha’s toppen we af met een zelfgemaakte knoflookyoghurt en toppen we af met halloumi die we bakken in crispy chili olie, honing en chilivlokken. Top af met pittige rucola, frisse granaatappelpitjes en verse dille en het recept voor het avondeten is compleet!

Zo serveren we het bij deze roti kerrie met kousenband als bijgerecht om lekker te dippen in de smaakvolle saus. De roti paratha vellen worden kort gebakken waardoor ze extra krokant worden. Dit zorgt voor een knapperige tegenhanger voor de romige kerrie. Een makkelijk recept om te maken, maar vol van smaak én snel op tafel! Een ander verrassend én vegetarisch recept dat je kan maken met paratha is deze topper: paratha met pulled oesterzwam en riata. Het klinkt wellicht wat onbekend, maar het is heerlijk! Dit recept bevat lekker veel groenten als oesterzwam en doperwten. De riata maak je in dit recept geheel zelf: een heerlijke frisse Indiase saus gemaakt van yoghurt, komkommer en verse kruiden. Dit maakt het gerecht helemaal compleet! Wanneer ga jij paratha op het menu zetten?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via