Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het klinkt lastig en misschien wat onbekend, maar dit heerlijke vegetarische en verrassend lekkere recept staat al binnen 25 minuten op tafel. Het bevat lekker veel groenten en de oesterzwammen zijn een mooie vervanger voor vlees. Dit mis je dan ook zeker niet in dit recept! Tijd om het dus te proberen. Wie verras jij met deze heerlijke maaltijd?
Ontzettend smaakvol en lekker vol met kruiden, we hebben het over een Indiase maaltijd. Maar met al die buitenlandse termen is het soms lastig om te weten wat er allemaal mee wordt bedoeld. Want wat is paratha? En wat is riata? Tijd om dit te weten, zodat je het ook in (combinatie met) andere gerechten kunt serveren.
Paratha is een Indiaas flatbread en wordt vaak gegeten bij roti’s of curry’s. Paratha maken gebeurt op ongeveer dezelfde manier als bladerdeeg. Laagjes deeg worden ingesmeerd met vetstof en vervolgens opgevouwen en weer uitgerold. Het is ontzettend lekker in combinatie met allerlei verschillende gerechten. Denk aan kip tandoori, tikka masala of butter chicken. Zo kun je bij deze boterzachte en makkelijke butter chicken het naanbrood vervangen voor paratha.
In dit gerecht maken we zelfgemaakte Riata, een Indiase saus. De saus is op basis van dahi (een soort yoghurt) en rauwe of gekookte groenten. De saus is vergelijkbaar met tzatziki. Voor de riata in dit recept gebruiken we gepureerde doperwtjes, Griekse yoghurt, munt en komkommer, maar je kan riata maken met allerlei verschillende soorten groenten. Zo maak je de saus geheel naar wens!
Benieuwd naar nog meer Indiase recepten? Op onze receptenpagina vind je een overzicht van kruidige, smaakvolle gerechten. Denk aan de klassieke Indiase rijstschotel biryani met kip of deze heerlijke kip tandoori met naanbrood, rijst en salade.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment