Paratha Met Pulled Oesterzwam En Riata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paratha met pulled oesterzwam en riata

Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het klinkt lastig en misschien wat onbekend, maar dit heerlijke vegetarische en verrassend lekkere recept staat al binnen 25 minuten op tafel. Het bevat lekker veel groenten en de oesterzwammen zijn een mooie vervanger voor vlees. Dit mis je dan ook zeker niet in dit recept! Tijd om het dus te proberen. Wie verras jij met deze heerlijke maaltijd?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept paratha met pulled oesterzwam en riata

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng in een pan de azijn, suiker en steranijs aan de kook. Zet het vuur uit zodra het kookt. Snijd ondertussen de helft van de komkommer in lange linten met behulp van een kaasschaaf. Voeg de komkommer toe aan de azijn zodra de grootste hitte eraf is.
2
Pel en hak de knoflook. Kook in een pan de helft van de knoflook samen met de doperwtjes 3 min. in een klein laagje water. Pluk de blaadjes munt en hak fijn.
3
Giet voor de riata de doperwtjes af en prak grof met een vork. Meng de munt en Griekse yoghurt door de doperwtjes. Rasp de overige komkommer grof en voeg toe, roer goed door. Breng verder op smaak met peper en zout.
4
Bak de paratha’s ongeveer 2 min. per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
5
Scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen 4 min. en schud regelmatig om. Zet het vuur laag, voeg de kerrie en overige knoflook toe en laat 1 min. meebakken.
6
Voeg de sojasaus toe en zet het vuur uit. Besmeer de paratha’s met riata. Laat de zoetzure komkommer uitlekken en verdeel over de paratha’s. Verdeel hierop de oesterzwammen. Pluk de blaadjes koriander. Maak de paratha’s af met een flinke theelepel mango chutney en wat blaadjes koriander.

Wat is paratha en wat is riata?

Ontzettend smaakvol en lekker vol met kruiden, we hebben het over een Indiase maaltijd. Maar met al die buitenlandse termen is het soms lastig om te weten wat er allemaal mee wordt bedoeld. Want wat is paratha? En wat is riata? Tijd om dit te weten, zodat je het ook in (combinatie met) andere gerechten kunt serveren.

Paratha is een Indiaas flatbread en wordt vaak gegeten bij roti’s of curry’s. Paratha maken gebeurt op ongeveer dezelfde manier als bladerdeeg. Laagjes deeg worden ingesmeerd met vetstof en vervolgens opgevouwen en weer uitgerold. Het is ontzettend lekker in combinatie met allerlei verschillende gerechten. Denk aan kip tandoori, tikka masala of butter chicken. Zo kun je bij deze boterzachte en makkelijke butter chicken het naanbrood vervangen voor paratha.

In dit gerecht maken we zelfgemaakte Riata, een Indiase saus. De saus is op basis van dahi (een soort yoghurt) en rauwe of gekookte groenten. De saus is vergelijkbaar met tzatziki. Voor de riata in dit recept gebruiken we gepureerde doperwtjes, Griekse yoghurt, munt en komkommer, maar je kan riata maken met allerlei verschillende soorten groenten. Zo maak je de saus geheel naar wens!

Nog meer Indiase recepten

Benieuwd naar nog meer Indiase recepten? Op onze receptenpagina vind je een overzicht van kruidige, smaakvolle gerechten. Denk aan de klassieke Indiase rijstschotel biryani met kip of deze heerlijke kip tandoori met naanbrood, rijst en salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via