Red velvet ken je hoogstwaarschijnlijk wel als de beroemde taart, maar ook in cupcake vorm doet het rode beslag het erg goed. De klassieke cream cheese vulling transformeren we hier tot sierlijke topping. Zie dat maar eens te weerstaan…
Is het zo’n druilerige herfstdag waarop je niet echt iets kan doen? Wij hebben wel een idee voor je: bakken! Er is niets zo lekker als bakken op een regenachtige dag. Je krijgt het er lekker warm van en trakteert jezelf op een heerlijk gebakje. Onze tip: cupcakes maken. De smaak van de muffins is vaak naturel, maar met de topping kan je lekker variëren. Wat dacht je van bijvoorbeeld tiramisu cupcakes? De muffins zijn lekker van zichzelf en toppen we af met een koffie mascarpone crème, inclusief een mooi laagje cacao. Zeker weten dat je hiervan gaat genieten! Een ander recept waar we kiezen voor een klassiek recept in cupcake vorm zijn deze crème brûlée cupcakes. Het beste van twee werelden komt samen in deze cupcake. De cupcakes besmeer je met banketbakkersroom en dip je in rietsuiker wat je vervolgens brandt zodat er een gekarameliseerde laag ontstaat. Goddelijk!
Een ander cupcake recept waar je mee aan de slag kan gaan, zijn deze red velvet cupcakes. De populaire taart maken we in een rode cupcake, afgetopt met de klassieke roomkaas topping en sprinkles. Onweerstaanbaar! Deze chocolate chip cupcakes zijn trouwens ook heel leuk om te bakken in het weekend. De populaire chocolate chip koeken verwerken we in een botercrème waar we de cupcakes mee aftoppen. Natuurlijk mogen de chocolate chips bovenop niet ontbreken, net als een klein chocolate chip cookie! Liever een wat luchtigere cupcake? Ga dan voor deze koffie cupcakes met walnoten. We voegen espresso toe aan de cupcake. Niet alleen in het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Voeg daar wat walnoten aan toe voor een knapperige bite en de cupcake is compleet.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment