Red Velvet Cupcakes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Red velvet cupcakes

Red velvet ken je hoogstwaarschijnlijk wel als de beroemde taart, maar ook in cupcake vorm doet het rode beslag het erg goed. De klassieke cream cheese vulling transformeren we hier tot sierlijke topping. Zie dat maar eens te weerstaan…

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept red velvet cupcakes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor tot 175°C.
2
Doe 57 gr van de ongezouten roomboter samen met de witte basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine. Laat draaien met het garde-opzetstuk tot alles goed vermengd is en het geheel er luchtig uitziet. Verwissel het opzetstuk voor de menghaak, voeg het ei toe en mix tot een gladde massa. Schraap het beslag eventueel terug in de kom als je ziet dat dit te veel in de kom blijft hangen.
3
Meng het cacaopoeder met de rode kleurstof en het vanille-extract in een kom. Voeg toe aan de mengkom en laat 3-5 min. mixen zodat alle kleurstof mooi is opgenomen.
4
Voeg ½ van de karnemelk toe aan het beslag en mix tot het is opgenomen. Voeg ½ van de bloem toe aan het beslag en mix tot het is opgenomen. Herhaal dit voor de overige karnemelk en de overige bloem.
5
Voeg het zout, de baking soda en witte azijn toe aan de mengkom en mix nog 3-5 min. tot een glad, soepel beslag.
6
Plaats de muffinvormpjes in de openingen van een metalen muffinvorm. Vul je muffinvormpjes met het beslag. Bak 20 min. in de warme oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en 20 min. op een rekje.
7
Klop ondertussen de overige ongezouten roomboter samen met de poedersuiker in 10 min. luchtig. Voeg de roomkaas beetje bij beetje toe en blijf mixen tot een glad geheel. Doe het mengsel in een spuitzak met gekarteld mondje en spuit een mooi toefje van de topping op elke cupcake. Decoreer met de sprinkles.

De leukste cupcakes om te maken!

Is het zo’n druilerige herfstdag waarop je niet echt iets kan doen? Wij hebben wel een idee voor je: bakken! Er is niets zo lekker als bakken op een regenachtige dag. Je krijgt het er lekker warm van en trakteert jezelf op een heerlijk gebakje. Onze tip: cupcakes maken. De smaak van de muffins is vaak naturel, maar met de topping kan je lekker variëren. Wat dacht je van bijvoorbeeld tiramisu cupcakes? De muffins zijn lekker van zichzelf en toppen we af met een koffie mascarpone crème, inclusief een mooi laagje cacao. Zeker weten dat je hiervan gaat genieten! Een ander recept waar we kiezen voor een klassiek recept in cupcake vorm zijn deze crème brûlée cupcakes. Het beste van twee werelden komt samen in deze cupcake. De cupcakes besmeer je met banketbakkersroom en dip je in rietsuiker wat je vervolgens brandt zodat er een gekarameliseerde laag ontstaat. Goddelijk!

Een ander cupcake recept waar je mee aan de slag kan gaan, zijn deze red velvet cupcakes. De populaire taart maken we in een rode cupcake, afgetopt met de klassieke roomkaas topping en sprinkles. Onweerstaanbaar! Deze chocolate chip cupcakes zijn trouwens ook heel leuk om te bakken in het weekend. De populaire chocolate chip koeken verwerken we in een botercrème waar we de cupcakes mee aftoppen. Natuurlijk mogen de chocolate chips bovenop niet ontbreken, net als een klein chocolate chip cookie! Liever een wat luchtigere cupcake? Ga dan voor deze koffie cupcakes met walnoten. We voegen espresso toe aan de cupcake. Niet alleen in het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Voeg daar wat walnoten aan toe voor een knapperige bite en de cupcake is compleet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via