Het welbekende Italiaanse dessert, maar dan in de vorm van een cupcake! Wanneer je houdt van tiramisu, dan ga je ook van deze cupcakes houden. Deze heerlijke naturel cupcakes toppen we af met een koffie mascarpone crème, inclusief laagje cacao. Onweerstaanbaar!
Dat de Italianen weten hoe ze desserts maken laat de tiramisu maar weer eens zien! Deze klassieker bestaat uit in espresso gedrenkte lange vingers, romige mascarpone, een vleugje marsala en sterke espresso en on top natuurlijk wat cacao. De naam tiramisu betekent ‘trek mij omhoog’ of ‘maak mij blij’, en laat tiramisu je nu altijd een lach op je gezicht geven! Hoewel er vaak amandel- of koffielikeur wordt gebruikt in tiramisu, is het oorspronkelijke recept met marsalawijn, een versterkte wijn die heerlijk samengaat met de mascarpone.
Naast de klassieke tiramisu is het ook heerlijk om te variëren. Zo geven we de naturel cupcakes in dit lekkere recept een tiramisu topping waardoor het zoete van de cupcakes goed samengaat met de koffiesmaak van de mascarpone crème. Naast tiramisu cupcakes zijn deze tiramisu cookies ook goddelijk. De chewy koekjes toppen we af met een vanille-mascarpone crème en wat cacao. Het resultaat? Koekjes waar je geen genoeg van krijgt! Deze tiramisu topping is trouwens ook erg lekker op bananenbrood! Heb je weer eens iets anders op je bananenbrood.
Wil je afstappen van de klassieke tiramisu? Ga dan voor een complete twist met deze pistache tiramisu met witte chocolade. Dit recept is een heerlijke variant. De pistachenoten geven een unieke, lichtzoete en nootachtige smaak, terwijl de witte chocolade een vleugje zoetheid toevoegt. De munt geeft weer een frisse touch aan het geheel! Ook lekker fris: limoncello tiramisu. Uiteraard met de sterke espresso, maar ook met kwark, mascarpone, lemon curd én limoncello. Verrassende ingrediënten waarmee je een heerlijke en frisse variant maakt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment