Tiramisu Cupcakes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiramisu cupcakes

Het welbekende Italiaanse dessert, maar dan in de vorm van een cupcake! Wanneer je houdt van tiramisu, dan ga je ook van deze cupcakes houden. Deze heerlijke naturel cupcakes toppen we af met een koffie mascarpone crème, inclusief laagje cacao. Onweerstaanbaar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tiramisu cupcakes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de muffin bakvorm met papieren muffinvormpjes. Zeef de bloem, maïzena en het bakpoeder en mix samen in een kom.
2
Mix de boter met de kristalsuiker, het zout en het vanille-extract totdat het een zachte substantie is. Voeg 1 ei toe en mix goed. Voeg het overige ei toe en mix opnieuw totdat alles zacht en romig is. Mix de melk met de zonnebloemolie in een andere kom.
3
Voeg ½ van het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix totdat het volledig opgenomen is. Voeg het melkmengsel toe en mix opnieuw. Voeg de overige bloem toe en mix net zolang tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes door ze voor ⅔ te vullen en schuif voor 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en laat ze 20 min. afkoelen op een rooster.
4
Klop ondertussen de mascarpone los met de kristalsuiker en voeg de espresso en vanillesuiker toe. Mix goed. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit dit over de cupcakes. Top af met de cacao.

Het ultieme nagerecht: tiramisu

Dat de Italianen weten hoe ze desserts maken laat de tiramisu maar weer eens zien! Deze klassieker bestaat uit in espresso gedrenkte lange vingers, romige mascarpone, een vleugje marsala en sterke espresso en on top natuurlijk wat cacao. De naam tiramisu betekent ‘trek mij omhoog’ of ‘maak mij blij’, en laat tiramisu je nu altijd een lach op je gezicht geven! Hoewel er vaak amandel- of koffielikeur wordt gebruikt in tiramisu, is het oorspronkelijke recept met marsalawijn, een versterkte wijn die heerlijk samengaat met de mascarpone.

Naast de klassieke tiramisu is het ook heerlijk om te variëren. Zo geven we de naturel cupcakes in dit lekkere recept een tiramisu topping waardoor het zoete van de cupcakes goed samengaat met de koffiesmaak van de mascarpone crème. Naast tiramisu cupcakes zijn deze tiramisu cookies ook goddelijk. De chewy koekjes toppen we af met een vanille-mascarpone crème en wat cacao. Het resultaat? Koekjes waar je geen genoeg van krijgt! Deze tiramisu topping is trouwens ook erg lekker op bananenbrood! Heb je weer eens iets anders op je bananenbrood.

Wil je afstappen van de klassieke tiramisu? Ga dan voor een complete twist met deze pistache tiramisu met witte chocolade. Dit recept is een heerlijke variant. De pistachenoten geven een unieke, lichtzoete en nootachtige smaak, terwijl de witte chocolade een vleugje zoetheid toevoegt. De munt geeft weer een frisse touch aan het geheel! Ook lekker fris: limoncello tiramisu. Uiteraard met de sterke espresso, maar ook met kwark, mascarpone, lemon curd én limoncello. Verrassende ingrediënten waarmee je een heerlijke en frisse variant maakt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via