Deze typische Spaanse lekkernij is echt verrukkelijk! Magdalena’s zijn Spaanse muffins die kenmerkend zijn door het laagje suiker bovenop. De muffins zijn erg luchtig en hoog gerezen. Dit rijzen komt door het gebruik van gist, in combinatie met het koude beslag dat direct in de warme oven wordt geschoven. Voor het maken van de muffins heb je wel wat geduld nodig, maar het eindresultaat is het meer dan waard. Probeer het zelf!
Spaanse gebakjes staan in het algemeen bekend om hun zoetigheid. Voor de zoetekauwen onder ons, is een Spaanse lekkernij een echte aanrader. Veel van de Spaanse desserts en gebakjes hebben namelijk een rijke en zoete smaak, daarnaast worden er vaak suikerlaagjes toegevoegd aan een Spaans dessert.
Een absolute favoriet is bijvoorbeeld de churros, bij het horen van de naam denken we al aan Spanje! Churros is gefrituurd deeg dat heerlijk knapperig is en wordt bestrooid met een laagje suiker. In slechts 30 minuten kun je deze hemelse churros op tafel serveren. Een andere typische Spaanse, zoete afsluiter die je niet wilt missen is de crema catalana. Ook wel het zusje van de welbekende crème brûlée. Het wordt gekenmerkt door de fruitige smaak en knapperige suikerlaag. De tip is om het nagerecht een avond van tevoren klaar te maken, zodat je op het moment van serveren alleen de suiker nog maar hoeft te karamelliseren. Het perfecte nagerecht om jouw gasten na een maaltijd mee te verrassen.
Een ander traditioneel Spaans dessert is de Spaanse flan. Deze verrukkelijke flan is eenvoudig te maken, er is alleen wat geduld en aandacht nodig voor het bereiden. Maar ook bij dit dessert is het makkelijk om het een avond van tevoren te maken. Ben jij een enorme zoetekauw? Kies dan jouw favoriete dessert of gebakje en ga er zelf mee aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment