Magdalena's caseras
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Magdalena’s caseras

Deze typische Spaanse lekkernij is echt verrukkelijk! Magdalena’s zijn Spaanse muffins die kenmerkend zijn door het laagje suiker bovenop. De muffins zijn erg luchtig en hoog gerezen. Dit rijzen komt door het gebruik van gist, in combinatie met het koude beslag dat direct in de warme oven wordt geschoven. Voor het maken van de muffins heb je wel wat geduld nodig, maar het eindresultaat is het meer dan waard. Probeer het zelf!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept magdalena’s caseras

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 15min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Klop de eieren luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine. Voeg geleidelijk 150 gram suiker toe en klop tot het geheel wit en luchtig is. Voeg al mixend de melk en olijfolie toe en klop door tot het één geheel is.
2
Meng ondertussen de bloem, gist, kaneel en een snufje zout in een aparte kom. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe.
3
Voeg het ei-melk mengsel toe aan de bloem. Roer door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Dek de kom af en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de cupcakevormpjes over de bakvorm. Roer het beslag door en vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Verdeel de rest van de suiker over het beslag.
5
Plaats de magdalena’s in de oven en verlaag de temperatuur naar 200°C. Bak de magdalena’s 15 tot 18 min. in de oven.

Spaanse en zoete lekkernijen

Spaanse gebakjes staan in het algemeen bekend om hun zoetigheid. Voor de zoetekauwen onder ons, is een Spaanse lekkernij een echte aanrader. Veel van de Spaanse desserts en gebakjes hebben namelijk een rijke en zoete smaak, daarnaast worden er vaak suikerlaagjes toegevoegd aan een Spaans dessert.

Een absolute favoriet is bijvoorbeeld de churros, bij het horen van de naam denken we al aan Spanje! Churros is gefrituurd deeg dat heerlijk knapperig is en wordt bestrooid met een laagje suiker. In slechts 30 minuten kun je deze hemelse churros op tafel serveren. Een andere typische Spaanse, zoete afsluiter die je niet wilt missen is de crema catalana. Ook wel het zusje van de welbekende crème brûlée. Het wordt gekenmerkt door de fruitige smaak en knapperige suikerlaag. De tip is om het nagerecht een avond van tevoren klaar te maken, zodat je op het moment van serveren alleen de suiker nog maar hoeft te karamelliseren. Het perfecte nagerecht om jouw gasten na een maaltijd mee te verrassen.

Een ander traditioneel Spaans dessert is de Spaanse flan. Deze verrukkelijke flan is eenvoudig te maken, er is alleen wat geduld en aandacht nodig voor het bereiden. Maar ook bij dit dessert is het makkelijk om het een avond van tevoren te maken. Ben jij een enorme zoetekauw? Kies dan jouw favoriete dessert of gebakje en ga er zelf mee aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via