Met overgebleven groenten maak je deze heerlijke ontbijt muffins. Een stevig begin van de dag of lekker als tussendoortje. Gevuld met mager gehakt, maïs, bosui en cheddar vormen ze een heerlijke hap die je zowel warm als koud kan eten. Makkelijk om mee te nemen naar werk of school.
Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe!
Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, zoals een Boodschappenpakket of Groentepakket, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!
Je kent het vast wel: je hebt een heerlijke maaltijd gekookt, maar je hebt best veel overgebleven groenten. Een optie is om deze groenten weg te gooien, alleen dat is natuurlijk hartstikke zonde. Wat doe je er dan mee? Nou, verwerk het in tal van andere lekkere recepten! Met overgebleven groenten kan je namelijk alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze smaakvolle hartige ontbijt muffins met groenten. De basis bestaat uit maïs, bosui en mager gehakt. Heb je andere groenten over als paprika en courgette? Voeg het gerust toe! Zo start je de dag al met een flinke portie groenten en hoef je niks in de kliko te gooien.
Een ander perfect gerecht om overgebleven ingrediënten aan toe te voegen is een fritatta. Probeer eens deze leftover pasta frittata met overgebleven gekookte pasta én overgebleven groenten zoals rode ui, knoflook, paprika en cherrytomaten. Oók in een frittata kan je van alles verwerken, dus voeg zeker je andere overgebleven producten toe als je deze in de koelkast of in de groentemand hebt liggen.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment