In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hartige ontbijt muffins

Met overgebleven groenten maak je deze heerlijke ontbijt muffins. Een stevig begin van de dag of lekker als tussendoortje. Gevuld met mager gehakt, maïs, bosui en cheddar vormen ze een heerlijke hap die je zowel warm als koud kan eten. Makkelijk om mee te nemen naar werk of school.  

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Hartige ontbijt muffins

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt rul. Breng op smaak met knoflookpoeder en wat peper en zout. Laat iets afkoelen.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui. Snijd de bosui in ringetjes.
3
Klop de eieren in een kom los en meng met Griekse yoghurt. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Voeg het gebakken gehakt, maïs, rode ui, jalapeño's, bosui en dille toe en meng goed.
4
Verdeel het beslag over een met papieren vormpjes beklede muffinvorm en verdeel de geraspte cheddar eroverheen. Bak de muffins 20–25 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.
5
Laat even afkoelen en serveer warm of koud.
Pancake Bowl Met Bosvruchten En Witte Chocolade1

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, zoals een Boodschappenpakket of Groentepakket, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes! 

Aan de slag met overgebleven groenten 

Je kent het vast wel: je hebt een heerlijke maaltijd gekookt, maar je hebt best veel overgebleven groenten. Een optie is om deze groenten weg te gooien, alleen dat is natuurlijk hartstikke zonde. Wat doe je er dan mee? Nou, verwerk het in tal van andere lekkere recepten! Met overgebleven groenten kan je namelijk alle kanten op. Maak bijvoorbeeld deze smaakvolle hartige ontbijt muffins met groenten. De basis bestaat uit maïs, bosui en mager gehakt. Heb je andere groenten over als paprika en courgette? Voeg het gerust toe! Zo start je de dag al met een flinke portie groenten en hoef je niks in de kliko te gooien.  

Een ander perfect gerecht om overgebleven ingrediënten aan toe te voegen is een fritatta. Probeer eens deze leftover pasta frittata met overgebleven gekookte pasta én overgebleven groenten zoals rode ui, knoflook, paprika en cherrytomaten. Oók in een frittata kan je van alles verwerken, dus voeg zeker je andere overgebleven producten toe als je deze in de koelkast of in de groentemand hebt liggen. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via