Koffieliefhebbers opgelet! Aan deze luchtige cupcakes voegen we espresso toe. Niet alleen aan het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Het toevoegen van walnoten geeft een extra knapperige bite.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
9 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Recept koffie cupcakes met walnoten
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Zet de espresso en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Meng het bakmeel, 150 gr boter, basterdsuiker, eieren en de helft van de espresso in een kom en klop met een mixer tot een glad beslag.
3
Hak de walnoten grof en voeg toe aan het beslag. Plaats 9 cupcakevormpjes in een muffinblik, schep het beslag in de vormpjes en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes goed afkoelen.
4
Meng met een mixer de resterende espresso, boter en de poedersuiker in een kom voorzichtig tot een gladde botercrème. Voeg toe aan een spuitzak met een spuitmond.
5
Spuit de boter crème op de cupcakes en maak af met de cacao en 3 mokkaboontjes per cupcake.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment