Koffie cupcakes met walnoten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Koffie cupcakes met walnoten

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Zet de espresso en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Meng het bakmeel, 150 gr boter, basterdsuiker, eieren en de helft van de espresso in een kom en klop met een mixer tot een glad beslag.
3
Hak de walnoten grof en voeg toe aan het beslag. Plaats 9 cupcakevormpjes in een muffinblik, schep het beslag in de vormpjes en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes goed afkoelen.
4
Meng met een mixer de resterende espresso, boter en de poedersuiker in een kom voorzichtig tot een gladde botercrème. Voeg toe aan een spuitzak met een spuitmond.
5
Spuit de boter crème op de cupcakes en maak af met de cacao en 3 mokkaboontjes per cupcake.