Print opties

Sluiten

Red velvet cupcakes

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 175°C.
2
Doe 57 gr van de ongezouten roomboter samen met de witte basterdsuiker in de mengkom van de keukenmachine. Laat draaien met het garde-opzetstuk tot alles goed vermengd is en het geheel er luchtig uitziet. Verwissel het opzetstuk voor de menghaak, voeg het ei toe en mix tot een gladde massa. Schraap het beslag eventueel terug in de kom als je ziet dat dit te veel in de kom blijft hangen.
3
Meng het cacaopoeder met de rode kleurstof en het vanille-extract in een kom. Voeg toe aan de mengkom en laat 3-5 min. mixen zodat alle kleurstof mooi is opgenomen.
4
Voeg ½ van de karnemelk toe aan het beslag en mix tot het is opgenomen. Voeg ½ van de bloem toe aan het beslag en mix tot het is opgenomen. Herhaal dit voor de overige karnemelk en de overige bloem.
5
Voeg het zout, de baking soda en witte azijn toe aan de mengkom en mix nog 3-5 min. tot een glad, soepel beslag.
6
Plaats de muffinvormpjes in de openingen van een metalen muffinvorm. Vul je muffinvormpjes met het beslag. Bak 20 min. in de warme oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en 20 min. op een rekje.
7
Klop ondertussen de overige ongezouten roomboter samen met de poedersuiker in 10 min. luchtig. Voeg de roomkaas beetje bij beetje toe en blijf mixen tot een glad geheel. Doe het mengsel in een spuitzak met gekarteld mondje en spuit een mooi toefje van de topping op elke cupcake. Decoreer met de sprinkles.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.