In samenwerking met:
nacho ovenschotel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nacho ovenschotel

Met inspiratie uit het zonnige Mexico heeft Knorr weer een top gerecht voor je bedacht: een nacho ovenschotel! Zo’n ovenschotel die je in een handomdraai op tafel zet met lekkere groenten als ui, groene paprika en een salade gemaakt van spitskool.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept nacho ovenschotel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de ui in halve ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de spitskool fijn.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de kruidenmix samen met de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.
3
Verdeel de nachochips over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bedek met het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kaas in 8 min. goudbruin worden.
4
Meng de yoghurt met de dressingmix. Schep dit door de spitskool. Haal de nacho ovenschotel uit de oven en serveer met de spitskoolsalade.

Tip van De Vegetarische Slager: vervang het gehakt door 1 pakje Rul Gehackt. Begin in stap 2 met de groenten en voeg het Rul Gehackt toe na het koken.

Tip van de groenteboer: vervang het gehakt door 200 gr kidneybonen (blik) en voeg met de kruidenmix toe in stap 2.

Vegan tip: verwerk de tip van de groenteboer en vervang de kaas en yoghurt door plantaardige varianten.

Kleurrijke gerechten boordevol groenten

Mexicaanse gerechten zijn perfect voor wie houdt van kleurrijke, smaakvolle maaltijden boordevol verse ingrediënten. Denk aan een heerlijke Mexicaanse ovenschotel met laagjes tortilla, bonen, paprika en gesmolten kaas of deze nacho ovenschotel voor een avondje comfort food. Deze gerechten zijn ideaal voor een snelle maaltijd en bieden veel variatie. Door gebruik te maken van eenvoudige ingrediënten en specerijen, zijn Mexicaanse gerechten vaak makkelijke recepten.

Voor een twist kun je ook zoete aardappel recepten proberen in de Mexicaanse keuken. Zoete aardappelen geven gerechten een zachte, zoete smaak die perfect combineert met pittige kruiden. Denk bijvoorbeeld aan deze Mexicaans gevulde zoete aardappel met onder andere guacamole, crispy maïs en kidneybonen. Een Mexicaanse salade is ook een geweldige toevoeging. Probeer een salade met verse ingrediënten zoals avocado, tomaat en een limoendressing. Deze salade recepten zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en kleurrijk, perfect als bijgerecht of als lichte lunch.

Laat je inspireren door de Mexicaanse keuken en ontdek hoe gemakkelijk het is om thuis een smaakvolle en voedzame maaltijd te bereiden met invloeden uit de Mexicaanse keuken! Voor welke gang je ook iets gaat maken, er is altijd wel wat lekkers om te proberen.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via