Zomers Maisstoofpotje Met Nacho’s
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zomers maisstoofpotje met nacho’s

Dit gerecht is eigenlijk een hele dikke, goed gevulde soep met allerlei lekkers! In de Verenigde Staten staat dit gerecht niet voor niets bekend als ‘Mexican corn chowder’, waarbij chowder een combinatie is tussen een soep en een stoofpot. Wij voegen een Mexicaans biertje toe aan het stoofpotje, omdat dit soort bier vaak gemaakt is van mais en/of rijst én minder hop bevat. Dat komt het stoofpotje ten goede met een zeer zachte smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zomers maisstoofpotje met nacho’s

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat de mais uitlekken op een zeef. Pureer de helft van de mais samen met de Griekse yoghurt met behulp van een staafmixer of blender. Spoel de kidneybonen onder stromend water.
2
Snijd de bosui in schuine ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de takjes oregano.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het witte deel van de bosui en knoflook 2 min. aan. Voeg het paprikapoeder en blaadjes oregano toe en bak 1 min. mee. Voeg het bier en de gepureerde mais toe, breng aan de kook en kook 5 tot 10 min. zachtjes door tot het geheel iets is ingedikt.
4
Voeg de rest van de mais en kidneybonen toe en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken. Pluk ondertussen de takjes koriander en hak grof. Roer de koriander kort voor serveren door de maisstoof.
5
Serveer de stoof met de nachochips om te dippen. Maak het geheel af met de geraspte cheddar en groene bosui.

Zomerstoofpotjes? Wij zeggen doen!

Stoofpotjes zijn misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt als het zomerseizoen aanbreekt, maar ze kunnen nog steeds een heerlijke en bevredigende maaltijd zijn, zelfs op warme dagen. De zomer biedt een overvloed aan verse groenten en kruiden die je kunt toevoegen aan je stoofpotjes om ze lichter en frisser te maken.

Een zomerstoofpotje kan bijvoorbeeld bestaan uit sappige tomaten, knapperige courgette, zoete paprika en aromatische kruiden zoals basilicum en tijm. Door de groenten kort te stoven behouden ze hun textuur en frisheid, terwijl de smaken zich vermengen tot een heerlijk gerecht.

Daarnaast kun je ook kiezen voor lichtere eiwitten, zoals malse kipfilet of mager varkensvlees, in plaats van de zwaardere vleessoorten die traditioneel in stoofpotjes worden gebruikt. Voeg wat bouillon toe en laat de ingrediënten langzaam sudderen totdat ze perfect gaar zijn.

Een zomerstoofpotje kan geserveerd worden met een frisse salade of een stuk knapperig brood, waardoor het een uitgebalanceerde en voedzame maaltijd wordt. Dus, zelfs tijdens de warmste maanden van het jaar, kun je nog steeds genieten van de heerlijke smaken en het comfort van een goed bereid stoofpotje.

Naast deze Mexicaanse stoofpot, is deze zomerse Zuid-Italiaanse groentestoof ook een echte aanrader. In de groentestoof zitten lekker veel groenten verwerkt: paprika, aubergine, courgette en tomaat. De aardappelen zorgen voor een voedzame maaltijd!

Houd je meer van stamppotten? Ook die kunnen hartstikke goed in de zomer! Probeer bijvoorbeeld eens deze broccolistamppot met hete kip. Dit gerecht bewijst dat ook stamppotten heel goed passen in de zomer. Probeer het zelf!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.