Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sushi nacho’s met garnalen en avocado

Dol op Aziatische smaken én op het genot van een schaal nacho’s? Maak eens deze sushi nacho’s met garnalen en avocado. Je maakt ze eenvoudig van wontonvellen die knapperig worden gebakken in de oven, en verder is het een kwestie van bestrooien met je favoriete toppings. Wij gaan voor een combinatie van romige avocado, frisse komkommer en lekkere garnalen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sushi nacho’s met garnalen en avocado

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de wontonvellen en snijd ze in driehoeken. Leg de wontonvellen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met behulp van een keukenborsteltje ½ van de zonnebloemolie over de vellen en verdeel het zout erover. Bak 8 min. in de oven, of tot de wontonvellen mooi goudbruin zijn. Is je oven niet groot genoeg voor 2 bakplaten, bak dan in 2 keer.
2
Verhit een pan met de overige zonnebloemolie. Pel de garnalen en bak in 2 min. krokant. Voeg de sojasaus toe en laat afkoelen.
3
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes en de jalapeño in ringetjes.
4
Leg de wontonvellen op een serveerschaal of diep bord en verdeel de garnalen, avocado, komkommer, rode kool en jalapeño over de wontonvellen. Maak af met mooie strepen van de srirachamayonaise en de furikake.

Nacho recepten met een twist

Een klassiek nacho recept is altijd een goed idee voor bij de borrel! Zo’n nacho schotel met een flinke laag kaas, wat tomaten en afgetopt met een zelfgemaakte guacamole en romige crème fraîche. Maar wist je dat je ook met nacho’s eindeloos combinaties kan maken? Je kan variëren met tal van ingrediënten, maar je kan ook iets totaal anders maken. Zo maken we deze sushi nacho’s van gefrituurde wontonvellen en maken we het compleet met avocado, komkommer, garnalen en een vleugje srirachasaus. Ben je dol op stokbrood bij de borrel? Dan moet je deze stokbrood kruidenboter nacho’s eens proberen! Met een zelfgemaakte snelle kruidenboter en een laag kaas zijn deze nacho’s de favoriet van de vrijdagmiddag borrel! Liever zoet? Probeer eens appeltaart nacho’s met noten crumble. Een puntje appeltaart is een favoriet van velen en wij vinden het een goede reden om het in een nieuw jasje te steken! Ze zijn lekker zoet en perfect als tussendoortje of als borrelhapje.

Wist je dat je nacho’s ook heel goed als hoofdgerecht kan serveren? Zo is deze nacho bowl met zoete aardappel heerlijk voor het diner. Het verrassende zoete aardappel recept bakken we in de oven met tal van kruiden als cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout. Het geheel maken we natuurlijk compleet met gehakt, bonen, maïs en een flinke laag kaas, romige guacamole, zure room en verser koriander. Ook lekker: bloemkool nacho’s. De krokante nacho’s vervangen we door in de oven gebakken bloemkool waardoor je gemakkelijk je dagelijkse portie groenten binnenkrijgt. Dit maken we compleet met rode ui, wat gehakt, gesmolten cheddar, frisse tomaten en pittige jalapeños.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via