Nacho’s voor het avondeten: Waarom niet? Met deze nacho bowl met zoete aardappel zet je een heerlijke maaltijd op tafel. De zoete aardappel bakken we in de oven met cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout en wordt lekker knapperig. Het geheel toppen we af met gehakt, bonen, mais en natuurlijk met kaas, zelfgemaakte guacamole, koriander en zure room. Een echte feestmaaltijd!
Je hebt vast wel eens nacho’s besteld op het terras. Zo bij de vrijdagmiddagborrel met een (alcoholvrij) biertje of een glas wijn, genieten van het zonnetje en proosten op het weekend. Die nacho’s zijn zoals gewoonlijk weer ontzettend lekker. Knapperig dankzij de nacho chips, romig dankzij de guacamole en de toppings maken het af. Wat als je het een keer niet voor de borrel besteld, maar maakt voor het avondeten? Klinkt goed toch? Wij hebben heerlijke nacho recepten voor het avondeten waarmee je kiest voor comfort food!
Je kan natuurlijk kiezen voor een nachoschotel met nacho chips, maar je kan er ook een zoete aardappel recept van maken, zoals in deze zoete aardappel nacho bowl. De nacho’s maken we zelf van zoete aardappel uit de oven, waardoor het geheel veel voedzamer wordt. Deze nachoschotel met gehakt en zoete aardappel is ook zo’n heerlijk recept om te proberen. Lekker met cheddarkaas, doperwten en partjes limoen.
Voor extra groenten bij je nacho’s kan je de nacho chips ook vervangen door bloemkool nacho’s. Op een verantwoorde manier geniet je van smaakvolle nacho’s! We maken de bloemkool nacho’s compleet met zwarte bonen, spicy jalapeño, geraspte cheddar, tomaat, avocado, rode ui en frisse koriander. Een andere twist proberen? Maak een zomers maisstoofpotje met nacho’s! Dit gerecht is eigenlijk een hele dikke, goed gevulde soep met allerlei lekkers uit de Mexicaanse keuken. Wij voegen een Mexicaans biertje toe als smaakmaker, waardoor het stoofpotje een hele zachte smaak krijgt. Heerlijk!
Wist je dat een nachoschotel ook makkelijk te bereiden is in de airfryer? Ontdek alle airfryer recepten en ga aan de slag!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment