Nacho's Van De Bbq 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nacho’s van de barbecue

Wil je graag een verrassend recept serveren van de barbecue? Deze nacho’s zijn perfect als voorgerecht of bijgerecht bij je volgende barbecue! Of serveer ze na een gezellige barbecue wanneer je met je vrienden of familie nog na zit te genieten met een lekkere borrel. Deze nacho’s van de barbecue zijn cheesy en zitten vol pit, precies wat je van nacho’s mag verwachten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept nacho’s van de barbecue

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Bak ondertussen het gehakt rul in een koekenpan op middelhoog vuur. Je hebt hiervoor geen olie of boter nodig. Breng het gehakt op smaak met wat peper en zout.
2
Pel en snijd de ui fijn en snijd de jalapeño in schijfjes. Doe de chips in een barbecuebestendige schaal en verdeel het gehakt, de rode ui, geraspte cheddar en geraspte jonge kaas erover. Top af met wat peper en zout. Zet de schaal op het rooster van de barbecue, doe de barbecue dicht en gril voor 10 min. totdat de kaas is gesmolten.
3
Snijd ondertussen de bosui in ringen, hak de bieslook fijn en hak de koriander grof. Garneer de nacho’s met de zure room, salsa, bieslook, bosui en koriander.

Gek op nacho’s!

Mogen ze jou ook wakker maken voor een heerlijke portie nacho’s? Wij zouden dit ieder moment van de dag wel kunnen eten! Naast deze nacho’s van de barbecue zijn er natuurlijk tal van andere nacho gerechten die je kan maken. Wij zetten een aantal heerlijke én verrassende recepten voor je op een rijtje!

  • Nachoschotel met verrassende guacamoles: deze nachoschotel met 3 verschillende soorten guacamoles mag niet ontbreken tijdens jouw volgende borrel. Serveer er een guacamole bij met feta, koriander en granaatappelpitjes, een pittige guacamole met rode peper en mango én een guacamole met ananas, limoensap, tomaat en rode ui. Op die manier zit er voor iedereen een favoriete guacamole bij!
  • Nacho bowl met zoete aardappel: wist je dat je nacho’s ook goed kan serveren als avondeten? In dit recept maken we de nacho’s van zoete aardappel, waardoor het iets voedzamer wordt. Lekker met rundergehakt, maïs, zwarte bonen, gezeefde kruiden en veel smaakmakers.
  • Stokbrood kruidenboter nacho’s: wanneer je totaal iets anders wilt bij de borrel, kan je kiezen voor deze stokbrood kruidenboter nacho’s. Heerlijk voor wanneer je niet kan kiezen tussen stokbrood en kruidenboter! De kruidenboter maak je uiteraard zelf, waarna je de stukjes stokbrood hiermee insmeert. Doe in een ovenschaal, top af met tomaatjes, geraspte mozzarella, bieslook en peper en bak af in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?