In samenwerking met:
Lotus Speculoos Cheesecake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculoos cheesecake met witte chocolade

Met een bodem van verkruimelde speculoos, een romige vulling met witte chocolade en afgetopt met nóg meer speculoos koekjes is deze cheesecake een feestje voor op tafel. Het duurt even voordat hij klaar is, maar het is het wachten meer dan waard!

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten voor basis
Ingrediënten voor topping
Benodigdheden
Extra benodigdheden

Recept speculoos cheesecake met witte chocolade

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
12u 0min
Totale tijd
13u 0min
1
Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is. Vet het bakpapier en de vorm grondig in met boter.
2
Maal de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng met de gemalen koekjes.
3
Schenk het boter en koekjes mengsel in de bakvorm. Druk goed aan op de bodem van de bakvorm met de bolle kant van een lepel. Zet 15 min. in de koelkast om op te stijven.
4
Breek 130 gr witte chocolade in stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig om en laat de chocolade zachtjes smelten.
5
Meng de roomkaas en de speculoos pasta en mix dit tot een glad geheel met de keukenmachine. Meng daarna de gesmolten witte chocolade erdoorheen.
6
Klop 200 ml slagroom op in een aparte kom en spatel dit door het roomkaasmengsel heen. Giet de vulling bovenop de taartbodem en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7
Verwijder de springvorm van de taart. Klop 200 ml slagroom op met 20 gr poedersuiker en doe dit in een spuitzak.
8
Verkruimel 2 van de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes en snijd de rest doormidden. Hak de witte chocolade in grove stukken.
9
Verdeel de koekkruimels over de rand van de taart en spuit hier slagroomtoefjes overheen. Steek om en om het toefje een halve koek en verdeel de gehakte chocolade en rode besjes over de bovenkant van de taart.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via