Met een bodem van verkruimelde speculoos, een romige vulling met witte chocolade en afgetopt met nóg meer speculoos koekjes is deze cheesecake een feestje voor op tafel. Het duurt even voordat hij klaar is, maar het is het wachten meer dan waard!
Een cheesecake is een zoete taart op basis van kaas. Overige ingrediënten voor cheesecake zijn suiker en eieren. De bodem van de taart wordt vaak gemaakt van verkruimelde koek, maar kan ook worden gemaakt van deeg of cake. In dit recept zijn we gegaan voor sinaasappel cheesecake, maar je kunt goed variëren met verschillende smaken. Denk bijvoorbeeld aan chocolade, vanille of citroen.
Wanneer de cheesecake ‘gaar’ is, hangt af van de tijd in de koelkast. We kunnen bij een no bake cheesecake die niet in de oven gaat natuurlijk niet écht spreken van garing, maar meer van opstijven. Hoe lang cheesecake in de koelkast moet om op te stijven verschilt per cheesecake, maar houdt hiervoor minimaal 4 uur aan. Een cheesecake langer in de koelkast laten staan kan echter geen kwaad. Je kunt er dus ook voor kiezen om de taart een nacht lang op te laten stijven, dan weet je zeker dat de taart goed is.
Cheesecake heeft de naam natuurlijk te danken aan de kaas die verwerkt is in de taart. Waarschijnlijk werd de eerste cheesecake al rond het jaar 2000 voor Christus gemaakt op het Griekse eiland Samos.
Voor een cheesecake wordt meestal roomkaas van het type roomkaas met volle smaak aanbevolen. Dit type roomkaas heeft een rijke en romige textuur die goed werkt voor cheesecakes.
Een cheesecake kan over het algemeen een redelijke tijd worden bewaard, maar de exacte bewaartijd hangt af van verschillende factoren, zoals de ingrediënten, de bereidingswijze en hoe de cheesecake wordt bewaard. In de meeste gevallen kun je een zelfgemaakte cheesecake ongeveer 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je de cheesecake goed afdekt met plasticfolie of een afsluitbare bak om uitdroging te voorkomen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment