Bekleed een bakvorm met losse bodem met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier goed aangespannen is. Vet het bakpapier en de vorm grondig in met boter.
2
Maal de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng met de gemalen koekjes.
3
Schenk het boter en koekjes mengsel in de bakvorm. Druk goed aan op de bodem van de bakvorm met de bolle kant van een lepel. Zet 15 min. in de koelkast om op te stijven.
4
Breek 130 gr witte chocolade in stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig om en laat de chocolade zachtjes smelten.
5
Meng de roomkaas en de speculoos pasta en mix dit tot een glad geheel met de keukenmachine. Meng daarna de gesmolten witte chocolade erdoorheen.
6
Klop 200 ml slagroom op in een aparte kom en spatel dit door het roomkaasmengsel heen. Giet de vulling bovenop de taartbodem en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
7
Verwijder de springvorm van de taart. Klop 200 ml slagroom op met 20 gr poedersuiker en doe dit in een spuitzak.
8
Verkruimel 2 van de Lotus Biscoff - The Original Speculoos koekjes en snijd de rest doormidden. Hak de witte chocolade in grove stukken.
9
Verdeel de koekkruimels over de rand van de taart en spuit hier slagroomtoefjes overheen. Steek om en om het toefje een halve koek en verdeel de gehakte chocolade en rode besjes over de bovenkant van de taart.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.