Spicy Enchiladas Met Vis En Tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spicy enchiladas met vis en tomaat

Taco, burrito, enchilada, allen gerechten uit de Tex-Mex keuken met een tortilla wrap als basis. Wij kiezen graag voor lekkere, spicy enchiladas die we vullen met een vis-tomatensaus, getopt met gesmolten kaas, verse tomaatjes en avocado.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept spicy enchiladas met vis en tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in. Snipper de ui en snijd de knoflook en jalapeños klein. Snijd de paprika’s in reepjes en de tilapiafilet in gelijke stukjes van ca. 3.5 cm. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de jalapeños en paprika toe en laat deze 2 minuten roerbakken.
2
Kruid de tilapia met de cajunkruiden en het paprikapoeder. Voeg de gekruide vis, de tomatenblokjes en 1/3 van de tomatensaus toe aan de pan. Laat de tilapia op middelhoog vuur sudderen in de saus totdat deze gaar is, dit duurt ongeveer 9 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
3
Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de avocado in blokjes. Snijd de koriander fijn en bewaar deze voor de garnering.
4
Meng de mais door het vis-tomatenmengsel. Verdeel over 5 wraps, rol deze op en leg naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Verdeel de overgebleven kant-en-klaar tomatensaus over de bovenkant van de wraps en bestrooi met kaas. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
5
Top de enchiladas met een paar eetlepels crème fraîche, blokjes avocado en verse tomaten en koriander.

De Tex-Mex keuken vinden wij heerlijk! Jij ook? Probeer dan zeker een keer onze nachoschotel met geweldige guacamoles.

Wat zijn enchiladas?

Enchiladas zijn een soort tortilla’s van maisdeeg, het is een Mexicaans gerecht wat bestaat uit maïstortilla’s, rode saus, vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten. Vaak wordt het geserveerd met salsa saus of guacamole.

Waar komen enchiladas vandaan?

Enchiladas zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken. Het is niet helemaal duidelijk waar en wanneer enchiladas voor het eerst werden gemaakt, maar het gerecht stamt vermoedelijk uit de pre-koloniale periode in Mexico.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via