Viral Döner Wrap
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Viral döner wrap

Heb jij de viral döner wrap al voorbij zien komen? Wij hebben van dit recept een variant gemaakt met kruidig kipgehakt en frisse groenten. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak, perfect voor een dag waarop je lijf schreeuwt om comfort food!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Viral döner wrap

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de sjalot, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder en wat peper en zout met het kipgehakt. Verdeel het kipgehakt in vieren. Rol elk deel kipgehakt tussen twee vellen bakpapier uit tot een dunne lap. Vouw het bakpapier op en plaats 15 min. in de airfryer.
2
Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in dunne plakjes. Snijd de jalapeño in ringen. Hak de peterselie grof.
3
Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in een droge pan.
4
Beleg de wraps met de ijsbergsla, tomaat, komkommer, jalapeño, ingelegde rode ui, kip döner en peterselie. Drizzle de knoflooksaus over de wraps. Rol strak op en serveer direct.

Aan de slag met kebab!

Er is soms niets zo lekker als een dürüm döner! Dit Turkse gerecht bestaat uit gekruid vlees dat in dunne plakjes wordt gesneden en wordt opgerold in platbrood (dürüm). Dürüm betekent letterlijk opgerold in het Turks. Maar wat is het verschil tussen kebab en döner? Kebab is een algemene term voor gegrild vlees, wat je vaak terugziet op een spies. Döner is een specifieke bereidingswijze waarbij vlees op een draaiend verticaal spit wordt gegrild en wordt afgesneden in dunne plakjes vlees. Oftwel: döner is een type kebab! Er zijn dus verschillende soorten kebab waarmee je aan de slag kan gaan.

De viral döner wrap is daar eentje van. In dit recept rollen we kruidig kipgehakt plat tussen twee vellen bakpapier en grillen het in de airfryer voor een lekkere bite. Het kipgehakt rollen we op in wraps en vullen we met ingrediënten als ijsbergsla, komkommer, tomaat, jalapeño, ingelegde rode ui en peterselie. De knoflooksaus mag uiteraard niet ontbreken! Wil je een ander kebab recept proberen? Ga voor kip kebab! We vullen flatbreads met gebraden kipflakes, rode ui, tomaten, ijsbergsla, komkommer, sambal en knoflooksaus. Een heerlijk fris gerecht wat zowel geschikt is als recept voor het avondeten als voor de lunch. Ook lekker: gevulde lahmacun met krulfriet. We vullen de lahmacun, beter bekend als een Turkse pizza, met kip kebab, krulfriet en groenten als gele paprika, tomaat, ijsbergsla en komkommer. Serveer de lahmacun met een saus naar keuze, maar knoflooksaus of tzatziki is zeker aan te raden! Comfort food op z’n best.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Selderij
  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via