
Heb jij de viral döner wrap al voorbij zien komen? Wij hebben van dit recept een variant gemaakt met kruidig kipgehakt en frisse groenten. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak, perfect voor een dag waarop je lijf schreeuwt om comfort food!
Er is soms niets zo lekker als een dürüm döner! Dit Turkse gerecht bestaat uit gekruid vlees dat in dunne plakjes wordt gesneden en wordt opgerold in platbrood (dürüm). Dürüm betekent letterlijk opgerold in het Turks. Maar wat is het verschil tussen kebab en döner? Kebab is een algemene term voor gegrild vlees, wat je vaak terugziet op een spies. Döner is een specifieke bereidingswijze waarbij vlees op een draaiend verticaal spit wordt gegrild en wordt afgesneden in dunne plakjes vlees. Oftwel: döner is een type kebab! Er zijn dus verschillende soorten kebab waarmee je aan de slag kan gaan.
De viral döner wrap is daar eentje van. In dit recept rollen we kruidig kipgehakt plat tussen twee vellen bakpapier en grillen het in de airfryer voor een lekkere bite. Het kipgehakt rollen we op in wraps en vullen we met ingrediënten als ijsbergsla, komkommer, tomaat, jalapeño, ingelegde rode ui en peterselie. De knoflooksaus mag uiteraard niet ontbreken! Wil je een ander kebab recept proberen? Ga voor kip kebab! We vullen flatbreads met gebraden kipflakes, rode ui, tomaten, ijsbergsla, komkommer, sambal en knoflooksaus. Een heerlijk fris gerecht wat zowel geschikt is als recept voor het avondeten als voor de lunch. Ook lekker: gevulde lahmacun met krulfriet. We vullen de lahmacun, beter bekend als een Turkse pizza, met kip kebab, krulfriet en groenten als gele paprika, tomaat, ijsbergsla en komkommer. Serveer de lahmacun met een saus naar keuze, maar knoflooksaus of tzatziki is zeker aan te raden! Comfort food op z’n best.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment