Stoofperen zijn kant en klaar te koop, maar kunnen niet op tegen de geur en smaak van zelfgestoofde peertjes. De warme, kruidige geur is het ultieme kerstgevoel! In combinatie met de galette en kaneelijs een heerlijk dessert.
De wijn heeft frisse en lichtzoete tonen, met smaken van peer en gekonfijte citroen, fluweelzacht en zalvend. Deze wijn past hierdoor perfect bij dit gerecht. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!
Galette is bladerdeeg met daarop een vulling. De deegrandjes worden over de vulling gevouwen zodat de bovenkant open blijft. De vulling kan zowel zoet als hartig zijn, maar net wat jij lekker vindt!
Galette is een term die gebruikt wordt voor verschillende soorten platte, ronde taarten of gebakjes die voornamelijk populair zijn in Frankrijk. De oorsprong van het woord is afgeleid van het Oudfranse ‘gale’, wat steen of platte steen betekent, waarschijnlijk verwijzend naar de vorm van de taart.
Naast deze lekkere galette met stoofperen hebben we nog meer recepten voor je klaarstaan! Probeer bijvoorbeeld eens stoofperen uit de slowcooker, één van onze slowcooker recepten. Of verwerk stoofperen in een lekker yoghurtje!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment