Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten stoofperen
Ingrediënten galette
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 35min
Totale tijd
3u 0min
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de peren. Snijd in de lengte door en verwijder het steeltje en klokhuis.
2
Breng in een ruime pan de rode wijn, 100 gr suiker, vanillestokje, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel en kardemom aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de peertjes toe en laat deze op laag vuur 2 uur tegen de kook aan garen. Haal de peren uit het vocht en laat uitlekken en afkoelen.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en snijd de randen van het bladerdeeg in zodat er straks een cirkelvorm gevouwen kan worden.
4
Meng de crème fraîche met 1 eierdooier, amandelmeel, vanillesuiker en citroenrasp en verdeel dit in een cirkel over het bladerdeeg. Laat hierbij een rand van 5 cm vrij.
5
Snijd de afgekoelde peren in plakjes maar laat de bovenkant heel, zodat er een waaier ontstaat. Leg de peertjes op de crème fraîche vulling en vouw de randen naar de peertjes toe. Smeer de omgevouwen rand in met 1 eierdooier en bestrooi met de overige suiker. Bak de galette in de oven gedurende 35 min.
6
Snijd de galette in porties en serveer warm met een bolletje kaneel ijs.
UBY NO 4 CÔTES DE GASCOGNE GROS - PETIT MANSENG 2020
Wijntip van Yves

Uby No 4 Côtes de Gascogne Gros - Petit Manseng 2020

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Hollands
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via