De Gieser Wildeman is een harde, droge peersoort die niet rauw gegeten kan worden. Een echte stoofpeer! Wanneer je de peer langdurig kookt, kleurt de vrucht vanzelf mooi rood. De toevoeging van het zwarte bessensap maakt de kleur compleet. Maak de stoofpeertjes en laat de heerlijke zoete geur je huis vullen!
Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze stoofperen in een kookpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een kookpan. Stoof het geheel 3 uur op laag vuur en laat de stoofperen afkoelen in het vocht, zo worden de stoofperen mooi rood vanbinnen.
Stoofperen worden traditioneel gemaakt met stevige peren die niet snel uit elkaar vallen tijdens het kookproces. De beste peren voor stoofperen zijn de Gieser Wildeman (zoals gebruikt in dit recept), de Saint Rémy en de Conference. De Gieser Wildeman is een kleine handpeer met een rode blos en een zoete smaak die ideaal is om te stoven. De Saint Rémy is een grote, groene peer met een lichtzoete smaak en een stevige textuur. De Conference peer heeft een sappige en zoete smaak en behoudt zijn vorm goed tijdens het kookproces. Kies de peren die het best passen bij jouw smaak en geniet van heerlijke stoofperen!
Stoofperen zijn niet alleen lekker als bijgerecht, maar ook als ingrediënt in verschillende desserts. Je kunt bijvoorbeeld stoofperen verwerken in taarten, cakes, crumbles en zelfs ijs. Combineer de zachte en zoete smaak van de stoofperen met een romige custard of een knapperige crumble topping voor een verrukkelijk dessert. Ook kun je de stoofperen pureren en gebruiken als vulling voor gevulde koeken of als topping voor pannenkoeken. Met stoofperen kun je eindeloos variëren en genieten van heerlijke, smaakvolle desserts. Probeer bijvoorbeeld eens een stoofperen galette of ga voor een trifle met stoofperen.
Wil jij nog meer inspiratie voor in de slowcooker? Bekijk dan nog meer slowcooker recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment