Stoofschotel Met Bokbier En Zoetzure Pompoen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen

Het is weer herfst, de ideale tijd voor een lekkere stoofpot! Het stoven van vlees kost wat tijd, maar het eindresultaat is het wachten zeker waard. De ingrediënten van een stoofschotel kunnen eindeloos variëren, maar voor de echte herfstsmaak is in dit recept gekozen voor bokbier en pompoen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Breng 2/3 van de azijn aan de kook en los hierin de suiker op. Voeg ½ van de laurier en ½ van de kruidnagel toe.
2
Schil de pompoen en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van ongeveer 2 bij 4 cm. Voeg de pompoen toe aan de warme zoetzuur, laat dit 2 min. mee koken en laat volledig afkoelen.
3
Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
4
Verwarm de roomboter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en riblappen in ongeveer 5 min. aan, roer regelmatig door. Voeg de mosterd toe en laat 2 min. mee bakken.
5
Voeg de wortel, het bokbier en de resterende azijn toe. Voeg ook de resterende laurier en kruidnagel toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en sluit de pan af met een deksel. Laat het vlees ongeveer 2 uur langzaam garen, roer regelmatig door.
6
Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze na 2 uur toe aan het stoofvlees. Voeg ook de appelstroop toe en laat het nog 30 minuten mee stoven, zodat de saus kan indikken.
7
Giet de pompoen af en serveer met het stoofvlees.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via