Print opties

Sluiten

Stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng 2/3 van de azijn aan de kook en los hierin de suiker op. Voeg ½ van de laurier en ½ van de kruidnagel toe.
2
Schil de pompoen en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van ongeveer 2 bij 4 cm. Voeg de pompoen toe aan de warme zoetzuur, laat dit 2 min. mee koken en laat volledig afkoelen.
3
Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
4
Verwarm de roomboter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en riblappen in ongeveer 5 min. aan, roer regelmatig door. Voeg de mosterd toe en laat 2 min. mee bakken.
5
Voeg de wortel, het bokbier en de resterende azijn toe. Voeg ook de resterende laurier en kruidnagel toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en sluit de pan af met een deksel. Laat het vlees ongeveer 2 uur langzaam garen, roer regelmatig door.
6
Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze na 2 uur toe aan het stoofvlees. Voeg ook de appelstroop toe en laat het nog 30 minuten mee stoven, zodat de saus kan indikken.
7
Giet de pompoen af en serveer met het stoofvlees.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.