Bloemkool Nacho's
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkool nacho’s

Bij menig terras en restaurant is het terug te vinden op de borrelkaart: nacho’s. Vaak wordt het geserveerd met wat gehakt, gesmolten cheddar, rode ui, tomaten of jalapeños, en niet te vergeten guacamole en zure room. Iets wat we maar al te graag als avondmaaltijd zouden willen. Met dit recept kan dat zeker! Op een verantwoorde manier kun jij genieten van deze bloemkool nacho’s.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bloemkool nacho’s

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng de zonnebloemolie met de tacokruiden en vervolgens met de bloemkoolroosjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bloemkoolroosjes 25 min. in de oven.
2
Spoel ondertussen de zwarte bonen onder stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de jalapeño in ringen. Neem de bloemkoolroosjes uit de oven en meng met de zwarte bonen en jalapeño. Verdeel de cheddar over het geheel. Bak nogmaals 10 min. in de oven.
3
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Schil en ontpit de avocado en snijd in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pluk de koriander en hak grof.
4
Verdeel de tomaat, avocado en rode ui over de bloemkool nacho’s wanneer deze uit de oven komen. Maak het gerecht af met de koriander.

Extra veel groenten dankzij nacho’s van bloemkool

Nacho’s is een populaire snack die vaak wordt geassocieerd met ongezonde voeding. Maar wat nu als je er een voedzamere variant van kunt maken? Door groenten zoals bloemkool te gebruiken in plaats van traditionele maïschips, kun je een gezondere versie van nacho’s maken die ook nog eens lekker is! Ideaal voor wanneer je zin hebt in comfort food en wilt genieten zonder schuldgevoel.

Het vervangen van producten door groenten heeft vele voordelen. Allereerst zijn groenten rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een gezond dieet. Daarnaast bevatten groenten weinig calorieën en vetten, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die willen afvallen of gezonder willen eten. Door groenten te gebruiken in plaats van bewerkte voedingsmiddelen, verminder je ook de inname van toegevoegde suikers, zout en andere schadelijke ingrediënten die vaak worden gebruikt in kant-en-klare snacks.

Kortom, het gebruik van groenten zoals bloemkool als vervanging voor traditionele nacho’s is een slimme keuze voor een voedzamer en smakelijker alternatief. Probeer het eens en geniet van een heerlijke maaltijd zonder schuldgevoel!

Eenvoudige chips van groenten

Tijdens een borrelavond mag een bakje chips niet ontbreken. Maar ook dan kun je het gemakkelijk vervangen voor groentechips! Probeer bijvoorbeeld zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten ter vervanging van chips en borrelnootjes. Nét zo knapperig en eenvoudig zelf te maken. Of maak homemade groentechips met rozemarijnzout. Deze flinterdunne groenteschijfjes zijn supermakkelijk om te maken en voedzamer dan normale chips.

Meer koolhydraatarme recepten

Deze bloemkool nacho’s zijn ook nog eens koolhydraatarm. Wil je nog meer overheerlijke recepten die koolhydaatarm zijn? Bekijk onze pagina van koolhydraatarme recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?