Tarte tatin is een dessert dat zijn herkomst vindt in Frankrijk en van origine gemaakt wordt van appel. In deze tropische variant is gekozen voor fris-zoete ananas als alternatief. Heerlijk met een flinke dot romige mascarpone.
Een tarte tatin is een Franse desserttaart waarbij fruit, meestal appels, in karamel wordt gekaramelliseerd en vervolgens bedekt met een laag deeg. Na het bakken wordt de taart omgekeerd, zodat de karamel en het fruit bovenop liggen.
Voor een tarte tatin worden vaak stevige appels gebruikt die niet te veel vocht afgeven tijdens het bakken. Traditioneel worden vaak stevige appels zoals Golden Delicious, Granny Smith of Braeburn gebruikt, maar je kunt ook andere zoetzure appels zoals Jonagold of Elstar gebruiken.
Ja, je kunt een tarte tatin van tevoren maken. Nadat de taart is afgekoeld, kun je deze in de koelkast bewaren. Voor het serveren kun je de taart kort opwarmen in de oven om de karamel weer vloeibaar en het deeg knapperig te maken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment