In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cranberry kaneeltaartjes met karamel

Deze taartjes zijn een feestje om naar te kijken, maar vooral om op te eten! De taartjes hebben we gevuld met een cranberry-kaneelcompote en gecombineerd met smeuïge karamel. Versier de taartjes met het resterende deeg en je hebt een heerlijk dessert om te serveren op een feestelijke dag of gewoon wanneer jij er zin in hebt!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cranberry kaneeltaartjes met karamel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg de cranberry’s, de helft van de Verstegen Kaneel (heel), de el suiker en het water toe aan een pan en kook 10 min. op middelhoog vuur tot een compote. Let op dat de compote niet droog kookt, voeg anders wat water toe. Zet de compote apart.
2
Voeg voor de karamel de overige suiker, het water en de resterende Verstegen Kaneel (heel) toe aan een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Let op dat de suiker niet verbrandt. Beweeg de pan heen en weer, maar roer niet met een lepel! Laat de suiker smelten en donkerbruin worden. Voeg vervolgens de slagroom toe. Let op: de massa gaat nu borrelen en komt omhoog. Blijf voor 2 min. draaien met de pan om de suiker en room te mengen. Voeg vervolgens de boter en het zout toe. Roer door met een lepel en zet het vuur uit.
3
Vet de vormen in met olie. Rol het kant-en-klare deeg uit en snijd er 4 cirkels uit die net iets groter zijn dan de taartvormen. Bekleed de vormen met het deeg. Verdeel vervolgens 2 el karamel over de bodem van de taart en voeg 2 el cranberrycompote toe.
4
Steek (of snijd als je geen steekvormen hebt) uit het resterende deeg sterren uit van verschillende formaten en versier hier de taarten mee. Kluts het ei en bestrijk de sterren hiermee.
5
Plaats de taartjes in de voorverwarmde oven en bak voor 30 min. of tot de taartjes gaar zijn. Haal de taartjes uit de oven en laat iets afkoelen.
6
Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker bij serveren.

Tip: deze taart is ook heerlijk met een bolletjes ijs erbij!

Taartrecepten

Taarten zijn er in allerlei vormen en maten: zoete taarten, hartige taarten, plaattaarten, flammkuchen en ga zo maar door. Wij zijn gek op alle soorten taarten! Zoete taarten zijn heerlijk als dessert of voor bij de koffie, zoals bijvoorbeeld deze karameltaart. Doordat deze karamel gemaakt wordt van dadels en amandelpasta en er geen geraffineerde suikers aan worden toegevoegd, is het een gezondere variant! Net zo lekker zijn de pumpkin pie met kokosslagroom en de appeltaart met amandelspijs en noten.

Meer fan van hartige taartjes? Ook dan hebben wij genoeg recepten voor je klaarstaan. Wat dacht je van een lekkere quiche, zoals deze quiche met rode biet, brie en tijm of deze spinazie en courgette pesto quiche. Ook plaattaarten zijn lekkere taartopties: denk aan plaattaart met witte asperges en aardappel of geitenkaasplaattaartjes met compote.

Zoals je ziet valt er genoeg te variëren met taarten. Benieuwd naar meer? Bekijk alle taartrecepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via