Rabarbercrumble
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rabarber crumble

Verras je gasten met het lekkerste dessert voor het voorjaar: rabarber crumble! De friszure rabarber komt helemaal tot zijn recht met de krokante crumble bovenop.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rabarber crumble

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet de ovenschaaltjes in met de olijfolie.
2
Snijd de rabarber in kleine stukjes van 0,5 cm en doe samen met de suiker, de helft van het vanille extract en het citroensap in een pannetje. Verwarm op laag vuur en laat 10 min. zachtjes verwarmen. Roer af en toe.
3
Mix ondertussen in een kom de bloem met het amandelmeel, overige vanille extract, boter, maïzena, het zout en de kaneel door met je handen te kneden tot het deeg korrelig wordt. Voeg dan het water toe en kneed door met je handen tot een kruimelig deeg.
4
Haal de rabarber door een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit. Verdeel over de ovenschaaltjes en verdeel het kruimeldeeg over de rabarber. Schuif de ovenschaaltjes voor 15-20 min. in de oven of totdat de crumble goudbruin kleurt.
5
Serveer de rabarber crumble warm.

Tip: serveer de rabarber crumble eventueel met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Bakken met rabarber

Je vindt rabarber heerlijk of misschien ook helemaal niet. Rabarber is namelijk van zichzelf zuur, maar tegelijkertijd ook bitter. Het is een smaak waar je aan moet wennen en het heeft echt een zoete tegenhanger nodig. In het recept voor de rabarber crumble gebruiken we dan ook wat suiker en vanille extract als zoete tegenhanger.

Naast de rabarber crumble zijn er nog meer smakelijke bakrecepten met rabarber om te proberen. Eén van deze recepten is die voor rabarber en sinaasappel kruimelmuffins. De warme en frisse smaken voeren in dit recept de boventoon. Heb je wat crumble over? Strooi dit de volgende dag over je yoghurt of serveer met wat vers fruit! Een ander makkelijk recept om te maken zijn zure matten van rabarber en aardbei. Door de combinatie van zoete aardbeien en zure rabarber geef je het klassieke snoepje een lekkere twist.

Wil je iets spectaculairs op tafel zetten? Ga dan aan de slag met een upside-down rabarbercake. Het ziet er feestelijk uit en de smaken van deze cake zijn geweldig. Ook lekker én een showstopper: rabarber tiramisu. De rabarber is de ster van dit recept en geeft een kleurrijke touch aan het geheel. Zo geef je een klassieke tiramisu gemakkelijk een leuke twist! Liever kleine gebakjes? Maak dan deze bladerdeegtaartjes met rabarber. Door de rabarber te koken met citroen, geleisuiker en kardemompeulen krijgt het een lekkere, kruidige smaak. En het ziet er ook nog eens onwijs leuk uit!

Aan de slag met andere recepten met rabarber in de hoofdrol? Je vindt alle rabarber recepten op Eatertainment, zowel zoet als hartig!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?