Verras je gasten met het lekkerste dessert voor het voorjaar: rabarber crumble! De friszure rabarber komt helemaal tot zijn recht met de krokante crumble bovenop.
Tip: serveer de rabarber crumble eventueel met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Je vindt rabarber heerlijk of misschien ook helemaal niet. Rabarber is namelijk van zichzelf zuur, maar tegelijkertijd ook bitter. Het is een smaak waar je aan moet wennen en het heeft echt een zoete tegenhanger nodig. In het recept voor de rabarber crumble gebruiken we dan ook wat suiker en vanille extract als zoete tegenhanger.
Naast de rabarber crumble zijn er nog meer smakelijke bakrecepten met rabarber om te proberen. Eén van deze recepten is die voor rabarber en sinaasappel kruimelmuffins. De warme en frisse smaken voeren in dit recept de boventoon. Heb je wat crumble over? Strooi dit de volgende dag over je yoghurt of serveer met wat vers fruit! Een ander makkelijk recept om te maken zijn zure matten van rabarber en aardbei. Door de combinatie van zoete aardbeien en zure rabarber geef je het klassieke snoepje een lekkere twist.
Wil je iets spectaculairs op tafel zetten? Ga dan aan de slag met een upside-down rabarbercake. Het ziet er feestelijk uit en de smaken van deze cake zijn geweldig. Ook lekker én een showstopper: rabarber tiramisu. De rabarber is de ster van dit recept en geeft een kleurrijke touch aan het geheel. Zo geef je een klassieke tiramisu gemakkelijk een leuke twist! Liever kleine gebakjes? Maak dan deze bladerdeegtaartjes met rabarber. Door de rabarber te koken met citroen, geleisuiker en kardemompeulen krijgt het een lekkere, kruidige smaak. En het ziet er ook nog eens onwijs leuk uit!
Aan de slag met andere recepten met rabarber in de hoofdrol? Je vindt alle rabarber recepten op Eatertainment, zowel zoet als hartig!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment