Tarte tatin met gekarameliseerde ananas en mascarpone met limoen
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen.
2
Verwarm de suiker en het water in een steelpan, zorg dat deze goed schoon is. Wanneer dit niet het geval is brand de karamel sneller aan of gaat deze kristalliseren. Wals de pan voorzichtig zodat de suiker gelijkmatig karamelliseert, roer niet om kristallisatie te voorkomen.
3
Wanneer de karamel licht bruin gekleurd is, voeg de boter toe. Roer het geheel voorzichtig, maar goed door met een garde en zet het vuur uit. Pas op, want de karamel kan gaan spetteren.
4
Schil de ananas en snijd hier 4 plakken van ongeveer 3 cm dik vanaf. Verwijder de kern van de schijf ananas.
5
Leg de ananasplak in 4 tartelette of cupcake vormen van 10 cm doorsnede. Verdeel de karamel over de ananas.
6
Steek een rondje uit het bladerdeeg en zorg dat deze 1 cm groter is dan de bakvorm. Leg de plak bladerdeeg op de ananas en vouw het overige bladerdeeg in de vorm.
7
Bak de tarte tatin vervolgens af voor ongeveer 15-20 min. in de voorverwarmde oven.
8
Stort de tarte tatin gelijk op een bakplaat wanneer deze uit de oven komt. De karamel koelt anders te snel af waardoor de tarte tatin vast blijft zitten in de vorm.
9
Rasp ondertussen de schil van de limoen en meng dit met de mascarpone en poedersuiker. Serveer de tarte tatin met de limoenmascarpone.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.