Dit recept voor baked oats is ideaal als je eens wat anders wil maken met havermout. Baked oats zijn namelijk gebakken havermout uit de oven. Het resultaat is een soort cake-achtige smaak en structuur, waardoor je ontbijt een feestje wordt. Wij vinden het heerlijk! Je maakt de baked oats door de havermout te vermalen en te mengen met verschillende bakingrediënten. In dit recept mengen we het met banaan, eieren, bakpoeder, honing, kaneelpoeder en een snufje zout. Daarna schuif je het mengsel in de oven, waarna je huis gevuld wordt met heerlijke geuren. Als de baked oats uit de oven komen, kan je eindeloos variëren met lekkere toppings. Zo gebruiken we in dit recept lekker zomerfruit en kwark. Maar je kan ook variëren met andere toppings, zoals appels en karamel. Daarnaast kan je zelfs variëren met het beslag. Voeg bijvoorbeeld eens chocolade of pindakaas toe. Dat wordt een heerlijke start van je dag!
Eet jij glutenvrij? Dan zijn deze baked oats ook voor jou geschikt! Let er dan wel op dat je de ‘gewone’ havermout vervangt door de glutenvrije variant. Dan ben je er zeker van dat je ontbijt of lunch glutenvrij is. Glutenvrije havermout is tegenwoordig bij veel winkels te verkrijgen. Probeer het dus eens uit en laat je verrassen door deze heerlijke baked oats met zomerfruit.
En heeft dit recept jou geïnspireerd om eens wat anders te doen met havermout? Bekijk dan vooral de andere recepten op onze website. Daar vind je meerdere recepten met havermout om eens te variëren met je ontbijt, lunch of tussendoortje. Havermout is namelijk hartstikke veelzijdig! Denk bijvoorbeeld aan een tiramisu ontbijttaartje met overnight oats of vegan kokosyoghurt blokjes. En wat dacht je van frambozen bliss balls? Als dat niet lekker klinkt, weten wij het ook niet meer. Bekijk dus snel onze receptenpagina en laat je inspireren.
Reacties
Plaats nieuwe reactie