The best of both worlds: tiramisu én koekjes. Deze heerlijke chewy koekjes hebben een vanille-mascarpone topping inclusief laagje cacao. En naast de lekkere smaak ziet het er ook nog eens uit als een plaatje. Om je vingers bij af te likken!
Met tiramisu kan je blijven variëren. Van de klassieke tiramisu kan je koekjes maken (zoals in dit recept), maar wist je dat je ook qua smaken tal van verschillende variaties hebt? De klassieke versie wordt gemaakt van mascarpone, koffie, cacao en lange vingers. En hoewel dit recept erg geliefd is, zijn er verschillende variaties die een interessante draai geven aan dit traditionele gerecht. Wij geven je een aantal smakelijke opties!
Chocolade tiramisu
Extra cacao, chocoladeschilfers of zelfs gesmolten chocolade kunnen worden toegevoegd om een diepere chocoladesmaak te creëren. Sommigen voegen zelfs een laagje chocoladekoekjes toe.
Noten tiramisu
Gehakte noten zoals amandelen, hazelnoten of walnoten kunnen worden toegevoegd voor een knapperige textuur en nootachtige smaak.
Citrus tiramisu of limoncello tiramisu
Een vleugje citrus kan worden toegevoegd met citroen- of sinaasappelschil of zelfs limoncello voor een verfrissende twist. Deze limoncello tiramisu is een echte aanrader en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig! Liever alcoholvrij? Kies voor de sinaasappeltiramisu.
Witte chocolade tiramisu
Vervang de traditionele donkere chocolade door witte chocolade voor een zachtere, romigere smaak.
Tiramisu met fruit
Deze variant voegt vers fruit zoals aardbeien, frambozen of perziken toe aan de lagen. Het fruit zorgt voor een frisse en zoete tegenhanger van de romige mascarpone. Ben je in de zomer op zoek naar een heerlijk toetje? Ga voor deze tiramisu met geel zomerfruit en prosecco.
Pumpkin spice tiramisu
In de herfst kan pompoenpuree en kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gember aan het recept worden toegevoegd. Hét toetje als afsluiter van een heerlijk diner in de herfst!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment