Bladerdeegtaartjes met rabarber
Niveau
Beginner
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bladerdeegtaartjes met rabarber

Bakken met rabarber? Zeker doen! Dit recept voor bladerdeegtaartjes met rabarber is een echte aanrader. Door de rabarber te koken met citroen, geleisuiker en kardemompeulen krijgt het een heerlijke, kruidige smaak. Leuk als dessert, maar ook perfect als tussendoortje of voor bij de koffie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept bladerdeegtaartjes met rabarber

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 45min
Kookmodus
1
Breng de melk op laag vuur aan de kook. Splits 1 ei en klop het eigeel los met de kristal- en vanillesuiker. Voeg de slagroom en maïzena toe en roer door tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
2
Voeg al roerend de hete melk toe. Giet het geheel terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook nog 1 min. door op laag vuur. Verdeel de banketbakkersroom in een platte schaal en dek af met folie, direct op de room. Plaats het geheel, wanneer dit op kamertemperatuur is, in de koelkast.
3
Snijd de rabarber in boogjes van ongeveer 1,5 cm breed. Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg de rabarber, citroenrasp en -sap, geleisuiker en kardemompeulen toe in een kleine steelpan. Breng het geheel aan de kook op laag vuur en kook 10 min. door. Laat vervolgens afkoelen.
4
Snijd 2 tegenovergestelde hoeken in ieder plakje bladerdeeg, ongeveer 1 cm van de rand tot halverwege. Vouw deze hoek over het bladerdeeg naar de tegenovergestelde hoek. Vouw de tweede ingesneden hoek ook diagonaal over het bladerdeeg naar de tegenovergestelde hoek.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het overige ei los en bestrijk de plakjes bladerdeeg met ei. Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork. Plaats het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en bak 15 tot 20 min. in de oven.
6
Laat het bladerdeeg afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi met poedersuiker. Klop de banketbakkersroom los en verdeel over het midden van het bladerdeeg. Verdeel de rabarber over de banketbakkersroom.

Koken en bakken met bladerdeeg

Koken en bakken met rabarber biedt een heerlijke en verfrissende manier om deze seizoensgebonden groente te gebruiken. Rabarber, met zijn helderrode stelen en kenmerkende zure smaak, wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, zoals taarten, crumbles, compotes en jams.

Een van de meest populaire rabarbergerechten is rabarbercrumble. Door de stelen te combineren met suiker en eventueel andere vruchten zoals aardbeien, ontstaat een heerlijk zoete en zure vulling. Bovenop wordt een kruimelige deeglaag gebakken, die knapperig en goudbruin wordt. Serveer het warm met een bolletje vanille-ijs voor een onweerstaanbaar dessert.

Rabarber kan ook worden verwerkt in taarten en cakes. Het toevoegen van fijngehakte rabarber aan een cakebeslag of het vullen van een taartbodem met rabarber en een romige custard levert verrukkelijke resultaten op. Daarnaast is rabarber perfect voor het maken van jams en compotes. Door rabarber te koken met suiker en eventueel wat citroensap, ontstaat een heerlijke zoetzure spread die perfect is op toast, pannenkoeken of als vulling voor gebak.

Het koken en bakken met rabarber biedt een scala aan mogelijkheden om te genieten van deze unieke groente. De frisse smaak en levendige kleur maken het een veelzijdig ingrediënt dat zorgt voor verrukkelijke zoete lekkernijen. Dus grijp die rabarberstelen en ga creatief aan de slag in de keuken!

Meer recepten met rabarber

Houd je van rabarber en wil je er vaker mee bakken? Maak ook eens deze crème brûlee taart met rabarber! Je hebt er wat (wacht)tijd voor nodig, maar het resultaat is het méér dan waard. Een andere aanrader zijn deze rabarber en sinaasappel kruimelmuffins. Warme én frisse smaken worden gecombineerd, wat resulteert in een superlekkere smaakcombinatie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?