Carpaccio is een echte klassieker als voorgerecht, maar ook overheerlijk op een broodje. Geniet nu ook thuis of op werk van een rijkelijke belegde toast met carpaccio als lunch. Deze variant maken we met avocado voor een extra vullende en voedzame lunch.
Bekijk voor meer lunch inspiratie ook eens onze toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen.
Bij rundercarpaccio wordt er gebruik gemaakt van flinterdun gesneden plakjes runderlende. De categorie waar carpaccio onder valt is rood vlees en het is een mager gerecht.
Voor de houdbaarheid van de carpaccio kun je de datum aanhouden die op de verpakking staat. Zodra de verpakking open is geweest kun je de carpaccio nog twee dagen bewaren(indien het nog binnen de houdbaarheidsdatum valt die op de verpakking staat).
De saus of de dressing geeft meer smaak aan de carpaccio. De dressings die we vaak voorbij zien komen zijn truffelmayonaise, pesto of een zoetzure dressing van honing-mosterd. Je kunt zelf de saus erbij kiezen die jij het lekkerst vindt en hierin kun je lekker variëren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment