tomaten uit de oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tomaten uit de oven met tonijn, feta, olijven, rijst en peterselie

Gevulde paprika’s, aubergines of courgetten kennen we inmiddels wel. Wij probeerden wat anders: gevulde tomaten. De vleestomaten die we gebruiken hebben een heerlijke smaak en zijn ideaal om te vullen met rijst of risotto en al je favoriete ingrediënten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tomaten uit de oven met tonijn, feta, olijven, rijst en peterselie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de rijst samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en haal het vruchtvlees eruit. Bewaar de inhoud van de helft van de tomaten, gebruik deze straks voor de vulling.
3
Pel en snipper de uien en knoflook. Verkruimel de feta, snijd de olijven grof en hak 1/3 van de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree, peper, zout, paprikapoeder, cayennepoeder en vruchtvlees van de tomaten toe en bak 2 min. mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst, tonijn, olijven en feta toe en roer goed door.
4
Vul de uitgeholde tomaten met het rijstmengsel. Leg samen met de bovenkant van de tomaat op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10 min. in de oven. Haal uit de oven en laat kort afkoelen.
5
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan goudbruin en rasp de Parmezaanse kaas. Plaats de gevulde tomaten op een bord en garneer met de pijnboompitjes, kaas en de resterende peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via