Dit dessert is ideaal om een dag van te voren klaar te maken. Je hoeft de trifle op de dag zelf alleen nog maar op te bouwen. Heerlijk met de zelfgemaakte karamelsaus!
Tip: om makkelijk de granaatappelpitjes uit de granaatappel te krijgen, snijd je de granaatappel doormidden. Houd een helft boven een schaaltje en klop met een spatel op de bolle kant.
Bekijk hier onze andere trifle recepten!
Trifle is een nagerecht dat oorspronkelijk bestaat uit meerdere laagjes in een glas. Gebruikelijk begin je op de bodem van het glas met cake of biscuitgebak, vervolgens wat fruit en daarop vla of yoghurt. Ten slotte om het af te maken gaat er nog half-stijfgeslagen slagroom op.
Trifle is afkomstig uit de Engelse keuken. De Britten serveerde de trifle vaak als dessert bij het kerstdiner. Het is dus een erg geliefd brits toetje.
Je kunt het beste trifle ongeveer 1 dag van tevoren bereiden. Dit omdat het wel wat wachttijd vraagt zodra je het hebt bereid. Het bereiden kost daarentegen niet zoveel tijd en kun je binnen 30 minuten ongeveer gedaan hebben.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment