Print opties

Sluiten

Trifle van hangop en gekarameliseerde appel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 30min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Ingrediënten karamelsaus
Extra benodigdheden
1
Plaats een grote zeef op een kom. Maak een theedoek vochtig en plaats in de zeef. Giet de yoghurt erin. Zet het geheel 8 uur in de koelkast en laat uitlekken en schep na 4 uur de yoghurt om. Gooi het overtollig vocht in de kom na 8 uur weg.
2
Mix de melk en de klopklop circa 3,5 min in een kom, totdat het mengsel in volume is verdubbeld. Meng dit samen met de zoetstof voorzichtig door de hangop.
3
Doe de ingrediënten voor de karamelsaus in een hoge magnetron bestendige kom (tijdens het verwarmen neemt de karamel in volume toe, let dus goed op dat de kom niet overloopt) en zet het mengsel 1 min in de magnetron op hoogste stand. Roer en plaats weer terug voor 1 min. Doe dit 3 keer, totdat de karamel in totaal 3 min in de magnetron heeft gestaan.
4
Schil de appels en snijd vervolgens 4 appels in blokjes en 1 appel in plakjes. Verwarm 8 el karamelsaus in een pan en bak de blokjes appel 4 minuten in de warme karamel. Haal de blokjes uit de pan en bak de plakjes appel. Verkruimel de boerencake in grove stukken.
5
Opbouw trifle: begin met een laag cake, schep de helft van de appel blokjes op de cake en verdeel 2 el karamelsaus over de cake. Houd een paar blokjes appel over voor de garnering. Schep er vervolgens een laag hangop op en plaats de schijfjes appel tegen de buitenkant van de kom. Herhaal de stappen en eindig met een laag hangop. Garneer met blokjes appel en granaatappelpitjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.