Vegan groente pannenkoeken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Groente pannenkoeken (vegan)

Ben je dol op pannenkoeken? Probeer dan ook eens een groentevariant. Zoals deze veganistische groente pannenkoeken op basis van kikkererwten met spinazie. Boordevol vitaminen, mineralen en vezels, lekker en gezond dus! Weer eens wat anders dan een zoete pannenkoek met stroop en poedersuiker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept groente pannenkoeken (vegan)

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Pureer de kikkererwten met een staafmixer en meng dit in een kom met amandelmelk, tarwebloem, bakpoeder en spinazie. Breng het beslag op smaak met peper en zout.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Bak de pannenkoeken op laag vuur, het is belangrijk om deze langzaam te garen. Draai ze voorzichtig om. Schil en ontpit ondertussen de avocado. Snijd de avocado in partjes en halveer de cherrytomaatjes.
3
Serveer de pannenkoeken met avocado en cherrytomaatjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?