Vegetarische sushi bowl met knapperige avocado
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Vegetarische sushi bowl met knapperige avocado

Gek op sushi maar vind je sushi rollen lastig? Dan is deze sushi bowl een goed idee! Je kunt hiermee eindeloos variëren, wij gaan voor een vegetarische bowl met knapperige avocado. De rijst heeft een heerlijk zoete smaak door de ketjap, chilisaus en honing.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische sushi bowl met knapperige avocado

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Bereid de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200˚C.
2
Snijd de avocado’s in blokjes en zet 3 schaaltjes klaar met de bloem, ei en panko. Meng het chilipoeder, peper en zout door de panko. Haal de blokjes avocado eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de panko. Leg de blokjes in een ovenschaal en bak deze in ca. 10 min. goudbruin in de oven.
3
Snijd de rode bieten en mango in blokjes. Snijd de koriander grof en de citroen in partjes. Meng de ketjap, chilisaus, honing en sesamolie samen. Verdeel de sushi rijst over de schaaltjes en giet het ketjapmengsel hierover. Verdeel hierover de rode biet, mango, peen julienne, sojabonen, krokante avocado en koriander. Garneer met sesamzaadjes en een partje citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via