In samenwerking met:
Kaaswafels Met Beemster Jong Belegen, Ei En Avocado
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kaaswafels met Beemster Jong Belegen, ei en avocado

Op zoek naar een origineel brunch of lunch recept? Wij hebben wel een aanrader voor je: kaaswafels met Beemster Jong Belegen, ei en avocado! Dit recept is heerlijk om te serveren voor in het weekend. Tip: serveer de kaaswafels warm, dan zijn ze nóg lekkerder!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Kaaswafels met Beemster Jong Belegen, ei en avocado

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Zeef boven een kom de bloem, maïzena, bakpoeder, baksoda en het zout. Roer in een andere kom met een garde 2 van de eieren los met de karnemelk. Schenk al roerend met de garde ½ van het eimengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed door tot alles goed gemengd is en voeg dan, al roerend, in scheutjes de rest van het eimengsel toe. Roer tot een glad beslag.
2
Rasp de kaas en snijd de bosui, inclusief het groen maar zonder de wortels, in zo dun mogelijke ringetjes. Doe de bosui en 100 gr kaas bij het beslag in de kom, meng goed en breng het geheel op smaak met peper.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit het wafelijzer op hoge warmte of volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Dit beslag is genoeg voor 8 grote wafels (formaat Brusselse wafel), of afhankelijk van je wafelijzer. Schep steeds 1/8 van het beslag per wafel in het ijzer en bak in ca. 6 min. (wederom afhankelijk van het wafelijzer) gaar en goudbruin. Verdeel de kaaswafels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in het midden van de oven terwijl je de rest van de kaaswafels bakt. Hierdoor blijven ze warm, maar worden ze vooral ook extra krokant.
4
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in hele dunne plakjes. Was de limoen, rasp het groen van de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met ½ van het limoensap. Halveer de tomaten, snijd het kroontje en de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Meng de tomaat met het overige limoensap, de citroenrasp, ½ van de chilivlokken en zout naar smaak.
5
Verhit een ruime koekenpan met de olijfolie op hoog vuur. Breek boven de hete pan de overige 4 eieren (gebruik eventueel een ingevette kookring voor mooie ronde eitjes) en bestrooi met de overige kaas. Doe een deksel op de pan om de kaas te laten smelten en bak de eieren in ca. 3 min. gaar en knapperig aan de randjes.
6
Stapel op de borden 2 wafels per persoon. Verdeel over de bovenste kaaswafels de avocado en dan de tomatensalsa, leg er de eieren op, bestrooi met de rest van de chilivlokken en leg er een schepje zure room op.

Kaas: een onmisbaar ingrediënt in de Nederlandse keuken

Kaas is een van de meest geliefde ingrediënten in Nederland. Van een simpele boterham met kaas tot uitgebreide kaasplanken en warme ovengerechten; kaas is veelzijdig, smaakvol en onmisbaar in de keuken. Met een rijke historie en talloze varianten is het niet gek dat Nederland bekendstaat als een echt kaasland.

Waarom is kaas zo populair in Nederland?

Nederland is een van de grootste kaasproducenten ter wereld. Bekende kazen zoals Goudse, Edammer en Leerdammer worden wereldwijd geëxporteerd. Kaas is diepgeworteld in de Nederlandse eetcultuur: het wordt niet alleen als broodbeleg gegeten, maar ook verwerkt in warme gerechten, salades en borrelhapjes. Bovendien zijn markten zoals die in Gouda en Alkmaar toeristische trekpleisters waar kaas centraal staat.

Populaire soorten kaas

Er zijn talloze soorten kaas, elk met een eigen smaak en textuur:

  • Goudse kaas: de meest bekende Nederlandse kaas, verkrijgbaar in jong tot extra oud.
  • Edammer: een milde, stevige kaas in de kenmerkende rode waslaag.
  • Brie en camembert: Franse, romige kazen die perfect zijn voor een borrelplank.
  • Parmezaanse kaas: een harde, Italiaanse kaas die heerlijk is over pasta’s en salades.
  • Blauwe kaas: zoals Roquefort en Gorgonzola, ideaal voor dressings en sauzen.

 

Heerlijke recepten met kaas

Kaas kan op eindeloos veel manieren worden gebruikt in de keuken. Mac & cheese is ultiem comfort food, terwijl een quiche met geitenkaas en spinazie een perfecte hartige taart is. Een klassieke kaasfondue is ideaal voor een gezellige avond, en een gegratineerde franse uiensoep krijgt extra smaak door gesmolten kaas. Ook voor de lunch zijn er genoeg opties. Van kaaswafels tot wraps met kaas en kip en volkorenbroodpizza met oude kaas.

Of je nu van milde of pittige kazen houdt, er is altijd een kaassoort die bij je past. Wat is jouw favoriete kaastrecept?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via