Crostini Met Avocado En Balsamico Tomaten2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Crostini met avocadomousse en balsamico tomaten

Zelf crostini’s maken is hartstikke makkelijk én lekker. In dit recept gaan we voor een crostini afgetopt met avocadomousse en balsamico tomaten. De romige avocadomousse en gemarineerde tomaten zorgen voor een smaakvol en kleurrijk geheel. Afgetopt met eetbare bloemetjes ziet het er ook nog eens feestelijk uit!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crostini met avocadomousse en balsamico tomaten

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 6 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2
Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng ze in een kom met de balsamicoazijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en peterselie en voeg toe aan de tomaten. Laat minimaal 5 min. marineren.
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en voeg het vruchtvlees toe in een hakmolen. Pers het sap van de limoen uit en voeg samen met wat peper en zout toe. Mix tot een gladde mousse en schep in een spuitzak met spuitmondje.
4
Spuit een toef avocadomousse op elke crostini. Verdeel de gemarineerde tomaten erover en garneer met de eetbare viooltjes en serveer direct.

Aan de slag met vegetarische crostini’s

Borrel op de planning en wil je een lekker en verrassend vegetarisch recept maken? Wij hebben heerlijke crostini’s voor je met een vega twist! Deze recepten laten goed zien dat je helemaal geen vis of vlees nodig hebt om smaakvolle hapjes te maken. Zo is de crostini met avocadomousse en balsamico tomaten het perfecte voorbeeld dat vegetarisch niet saai is. De knapperige crostini’s combineren perfect met de romige avocadomousse en gemarineerde tomaten. Afgetopt met eetbare viooltjes maak je het feestje compleet!

Een ander heerlijk vega crostini recept is die voor de crostini met honing halloumi. We combineren in dit recept crostini met tijm, hummus, zongedroogde tomaat en in honing gebakken halloumi. Een pittige touch van crispy chili olie mag natuurlijk niet ontbreken. Dol op champignons? Ga dan voor crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze. Lekker als lunch recept, maar ook zeker een aanrader om te serveren als borrelhapje. We maken de crostini’s van in plakjes gesneden ciabattabrood. Door het zoete van de appelstroop, het zoute van de kaas en de hartige smaak van de champignons is dit een combinatie die je vaker gaat maken.

Meer op zoek naar een vegan crostini recept? Naast de crostini met avocadomousse en balsamico tomaten is deze crostini met vegan kip kerrie salade ook zeker een aanrader. We snijden vegan bruin stokbrood in plakjes, wat krokant wordt gebakken in de oven. De crostini’s serveren we met een zelfgemaakte vegan kip kerrie salade. Met ingrediënten als plantaardige kip, kokosyoghurt, vegan mayonaise, frisse mango, bieslook, partjes citroen en komkommer wordt het een kleurrijk geheel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.