Gevulde Avoado Met Tonijnceviche
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde avocado met tonijnceviche

Deze gevulde avocado met tonijnceviche is superlekker! Het ziet er prachtig uit en het is ook nog eens fantastisch van smaak. Serveer de gevulde avocado voor een feestelijke start van het diner of maak er een frisse salade bij om er een lunch recept van te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde avocado met tonijnceviche

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en pers de knoflook uit. Pers het sap uit de sinaasappel en uit de limoen. Meng de knoflook, sojasaus, sinaasappelsap en limoensap in een kom tot een dressing. Snijd de tonijn in blokjes en voeg toe aan de dressing. Zet 10 min. in de koelkast.
2
Snijd ondertussen de mango en komkommer in kleine blokjes en pel en hak de ui fijn. Voeg samen met de edamame toe aan de tonijn. Mix alles door elkaar en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
3
Halveer de avocado en hol hem een beetje uit. Vul de avocadohelften met de tonijnceviche en garneer met de alfalfa.

Wat is ceviche en hoe maak je het?

Ceviche is een Latijns-Amerikaans gerecht dat bestaat uit rauwe vis of zeevruchten, gemarineerd in citroen- of limoensap, waardoor het eiwit in de vis gaart zonder warmte. Het wordt vaak op smaak gebracht met ingrediënten zoals chilipepers, koriander, uien en tomaten, en geserveerd als een fris, pittig salade recept. Het is een smaakvol gerecht om bijvoorbeeld te serveren als start van het kerstdiner! Belangrijk bij ceviche is dat je écht verse vis gebruikt, omdat je het rauw eet.

Het maken van ceviche is eenvoudig, zolang je de juiste ingrediënten gebruikt. Begin met superverse vis, zoals zeebaars, kabeljauw of dorade. Snijd de verse vis in kleine blokjes en marineer het in vers citroensap, limoensap en/of sinaasappelsap. Voeg fijngesneden rode ui, koriander en een snufje zout toe. Voor extra smaak kan je ingrediënten zoals chilipeper, avocado of mango toevoegen. Laat de vis 10-15 minuten marineren, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Je kan ceviche ook garen in limoncello tijgermelk, een marinade gemaakt van limoen, passievrucht en in dit recept limoncello. Ook leuk: ceviche van kabeljauw serveren op blini’s met avocadocrème en mango.

Hoewel vis het populairst is, kan je ceviche ook maken met schaaldieren zoals garnalen of coquilles. Vegetarische versies met bijvoorbeeld champignons of tofu zijn ook een heerlijk alternatief. Combineer je ceviche met knapperige tortilla’s of serveer het traditioneel met zoete aardappel en maïs. Zo gaan we in dit recept voor ceviche met dorade, zoete aardappel en knapperige maïs. Liever iets duurzaams op tafel zetten? Maak deze ceviche met Dutch Yellowtail, een duurzame vissoort uit Nederland.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via