Deze gevulde avocado met tonijnceviche is superlekker! Het ziet er prachtig uit en het is ook nog eens fantastisch van smaak. Serveer de gevulde avocado voor een feestelijke start van het diner of maak er een frisse salade bij om er een lunch recept van te maken!
Ceviche is een Latijns-Amerikaans gerecht dat bestaat uit rauwe vis of zeevruchten, gemarineerd in citroen- of limoensap, waardoor het eiwit in de vis gaart zonder warmte. Het wordt vaak op smaak gebracht met ingrediënten zoals chilipepers, koriander, uien en tomaten, en geserveerd als een fris, pittig salade recept. Het is een smaakvol gerecht om bijvoorbeeld te serveren als start van het kerstdiner! Belangrijk bij ceviche is dat je écht verse vis gebruikt, omdat je het rauw eet.
Het maken van ceviche is eenvoudig, zolang je de juiste ingrediënten gebruikt. Begin met superverse vis, zoals zeebaars, kabeljauw of dorade. Snijd de verse vis in kleine blokjes en marineer het in vers citroensap, limoensap en/of sinaasappelsap. Voeg fijngesneden rode ui, koriander en een snufje zout toe. Voor extra smaak kan je ingrediënten zoals chilipeper, avocado of mango toevoegen. Laat de vis 10-15 minuten marineren, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Je kan ceviche ook garen in limoncello tijgermelk, een marinade gemaakt van limoen, passievrucht en in dit recept limoncello. Ook leuk: ceviche van kabeljauw serveren op blini’s met avocadocrème en mango.
Hoewel vis het populairst is, kan je ceviche ook maken met schaaldieren zoals garnalen of coquilles. Vegetarische versies met bijvoorbeeld champignons of tofu zijn ook een heerlijk alternatief. Combineer je ceviche met knapperige tortilla’s of serveer het traditioneel met zoete aardappel en maïs. Zo gaan we in dit recept voor ceviche met dorade, zoete aardappel en knapperige maïs. Liever iets duurzaams op tafel zetten? Maak deze ceviche met Dutch Yellowtail, een duurzame vissoort uit Nederland.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment