In samenwerking met:
Crispy Avocado Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crispy avocado salade

Deze kleurrijke salade is een feestje op je bord! De combinatie van avocado, crispy maïs, kikkererwten en granaatappelpitjes maken deze salade niet alleen lekker, maar ook gezond. De limoen-sesam dressing geeft het geheel een frisse kick. Perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd op een zonnige dag!  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Crispy avocado salade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin en schud op een bord.
2
Pel en snijd de sjalot in halve maantjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in partjes.
3
Pers het sap uit de limoen. Meng de mayonaise met het limoensap en de sesamolie. Pel en pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en zout.
4
Leg de avocado’s op een schaal. Verdeel de kikkererwten, maïs, sjalot en granaatappelpitjes erover. Besprenkel de salade met de limoen-sesam dressing. Hak de koriander grof en bestrooi met de sesamzaadjes over de salade.

Tip: geen liefhebber van koriander? Vervang het dan door platte peterselie. 

Verrassende salade recepten voor elk moment 

Deze kleurrijke salade is een waar feestje op je bord! De perfecte combinatie van romige avocado, knapperige crispy maïs, voedzame kikkererwten en de zoete granaatappelpitjes maakt deze salade niet alleen heerlijk, maar ook een voedzame keuze én een gezond recept. De frisse limoen-sesam dressing voegt een verfrissende kick toe aan het geheel, terwijl de sesamzaadjes voor een lekkere crunch zorgen. Of je nu op zoek bent naar een smakelijk bijgerecht of een lichte maaltijd voor een zonnige dag, deze salade is de perfecte keuze.   

Een andere salade die vol smaak zit, is deze kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten. Door de kikkererwten te roosteren in de oven met wat peper, zout en paprikapoeder krijgen ze een heerlijke smaak en zijn ze goed knapperig. De salade maken we af met zoete aardappel, rode bieten en verkruimelde feta. Deze salade van gegrilde groenten is ook een aanrader wanneer je op zoek bent naar een voedzaam en vegetarisch recept. We maken het gerecht op de barbecue, maar je kan het ook gemakkelijk in een grillpan bereiden. De groenten waar we voor kiezen zijn aubergine, courgette, rode paprika’s en gele paprika’s, welke een lekkere smokey touch krijgen door het grillen op de barbecue of in de grillpan. De kikkererwten voegen we toe samen met rucola om er een vullende salade van te maken. Zo zie je maar weer dat een avondje barbecueën niet per sé vlees hoeft te bevatten, maar ook vegetarisch kan boordevol groenten!  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via