In samenwerking met:
avocado tartaar met burrata en granaatappelpitjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Avocado tartaar met granaatappel en burrata

Een makkelijk, licht en toegankelijk voor- of tussengerechtje, dat is deze avocado tartaar met granaatappel en burrata. Met behulp van de serveerring tover je dit frisse gerecht zo op tafel. Heerlijk voor start van het kerstdiner of als tussengerecht. Heb je geen serveerring in huis? Geen probleem, het kan ook heel goed zonder.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Avocado tartaar met granaatappel en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snijd de tomaten in plakjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de bovenkant van de granaatappel eraf, snijd rondom door de schil over de nerven en breek de vrucht open. Haal de pitjes eruit.
3
Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Breng op smaak met peper en zout.
4
Spoel de serveerring af met koud water, droog niet af en zet op een bord. Vul de ring met een laagje tomaat en strijk glad. Leg er een bol burrata op en druk een beetje aan. Vul aan met een laagje avocado en haal de ring voorzichtig eraf. Maak zo nog 3 tartaartjes.
5
Besprenkel met pesto en verdeel de granaatappelpitjes over de tartaartjes. Pluk de blaadjes van de basilicum en garneer naar wens over de tartaartjes.

Heerlijke tartaar gerechten voor de start van jouw feestelijk diner

Staat er een uitgebreid diner op de planning en wil je iets lekkers als voor- of tussengerecht? Maak dan een tartaar! Een tartaar ziet er stijlvol uit, is makkelijk te maken en ook hartstikke lekker van smaak. Of je nu kiest voor vlees, vis of vegetarisch of kiest voor een basis van groenten of fruit, de opties zijn eindeloos. Zo gaan we in deze tartaar van EAT ME voor een variant van pruimtomaten, romige burrata, avocado en knapperige granaatappelpitjes. Het geheel wordt afgetopt met pesto en basilicum voor de finishing touch. Een ander heerlijk vegetarisch recept is deze tomatentartaar. Dit makkelijke gerecht ziet er prachtig uit en juist de samenkomst van simpele ingrediënten zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond.

Liefhebber van vis? Ga dan voor een frisse tonijntartaar met avocado en mango. Kies voor goede (sashimi)kwaliteit tonijn voor een lekker resultaat. Deze tonijn bevat geen pezen en heeft een mooie, donkere kleur. Dit geheel toppen we af met romige avocado, frisse mango en pittige wasabimayonaise voor een goddelijk eindresultaat. Dol op de klassieke steak tartaar? Dan hebben wij een hele goede variant voor je klaarstaan: Aziatische steak tartaar. Met smaakmakers als mirin en sojasaus en toppings als friszure limoen en knapperige kroepoek geef je de klassieker een uitgesproken twist. Geloof ons: dit wil je proberen!

Naast de tartaar gerechten gemaakt in een serveerring zijn er nog tal van andere mogelijkheden van tartaar. Denk aan deze zalmtartaar hapjes, geserveerd in een knapperig wonton bakje en afgetopt met limoen en pittige crispy chili olie. Of ga voor rösti’s met Aziatische zalm tartaar. Al onze tartaar recepten vind je op Eatertainment!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via