Venkel Uit De Oven Met Aardappelpartjes En Chorizo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo

Wij zijn gek op venkel vanwege de bijzondere, zoete smaak. Je kunt er alle kanten mee op. Dit keer hebben we gekozen voor venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo. Een hele maaltijd op 1 schaal, makkelijk en ideaal toch?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen

Recept venkel uit de oven met aardappelpartjes en chorizo

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwijder de groene pluimen van de venkel en snijd de onderkant eraf. Snijd de venkel in 4 delen. Smeer de venkel in met olijfolie, 2/3 deel van de honing en bestrooi met wat zeezout.
2
Snijd de chorizo in plakjes. Verdeel de venkel, aardappelpartjes en plakjes chorizo over de ovenschaal. Voeg hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel als laatst met de overgebleven honing.
3
Plaats de ovenschaal voor ca. 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verdeel de walnoten over het gerecht.

Hoe lang moet venkel in de oven?

Wil je de venkel klaarmaken in de oven? Verwarm de oven dan voor op 180-200 graden. Zodra de oven voorverwarmd is, moet het nog 45 minuten in de oven. Het is belangrijk om de gaarheid om de 15 minuten ongeveer te checken.

Welke kruiden zou je nog bij venkel uit de oven kunnen toevoegen?

Er zijn talloze kruiden die je goed kunt combineren met venkel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rozemarijn, mosterdzaad, komijnzaad, oregano, tijm etc. Wat betreft kruiden die goed bij venkel passen kun je dus erg veel kanten op.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via