In samenwerking met:
Vlaams Stoofvlees Met Verse Frieten En Mayo Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo

Voor een klassiek Vlaams stoofvlees met bruin bier heb je niet heel veel nodig, alleen wat tijd. Na 2,5 uur wachten heb je heerlijk, mals vlees. Maak er verse frieten bij, serveer met wat mayonaise en je hebt een typisch Vlaams gerecht op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng het vlees met de mix voor rundvlees. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Smelt boter in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in 5 min. bruin, draai het vuur naar middelhoog en voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.
3
Blus het geheel af met het bier. Voeg de laurier en kruidnagel toe en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en plaats de pan in de oven. Laat het gedurende 2,5 uur langzaam garen, roer eens per half uur door.
4
Snijd de aardappelen (met of zonder schil) tot dikke frieten van ongeveer 1 cm dik. Spoel de friet onder stromend water af en leg vervolgens minimaal 30 min. in koud water.
5
Verwarm de frituur met de frituurolie voor tot 160°C. Laat de frieten goed uitlekken en droog ze vervolgens op een keukendoek. Bak de friet 5 min. voor op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en minimaal 30 min. afkoelen.
6
Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de frieten in 3 min. krokant en breng op smaak met zout.
7
Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvlees. Serveer het stoofvlees met de frieten en mayonaise.

Stoofvlees met bier

Wij houden van een goede stoofvlees! De geur van stoofvlees dwaalt door de keuken wanneer jij de pan laat pruttelen op het fornuis totdat het vlees perfect gegaard is. Je hebt wel even geduld nodig voordat het vlees in draadjes uit elkaar valt, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!

Een klassieke stoofvlees wordt bereid met wijn, maar met bier is hij nét zo lekker! Bij deze Vlaams stoofvlees van DekaMarkt gebruik je dan ook bruin bier. Maar wat dacht je van lekker bokbiertje? Probeer bijvoorbeeld deze stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen. Serveer met verse frieten of zelfgemaakte aardappelpuree en je serveert een heerlijke maaltijd op tafel.

Welke wijn past bij Vlaams stoofvlees?

Een rode wijn met aardse en kruidige tonen past goed bij Vlaams stoofvlees. Klassieke keuzes zijn bijvoorbeeld een Bourgondische Pinot Noir of een Spaanse of Italiaanse Tempranillo.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via