Voor een klassiek Vlaams stoofvlees met bruin bier heb je niet heel veel nodig, alleen wat tijd. Na 2,5 uur wachten heb je heerlijk, mals vlees. Maak er verse frieten bij, serveer met wat mayonaise en je hebt een typisch Vlaams gerecht op tafel.
Wij houden van een goede stoofvlees! De geur van stoofvlees dwaalt door de keuken wanneer jij de pan laat pruttelen op het fornuis totdat het vlees perfect gegaard is. Je hebt wel even geduld nodig voordat het vlees in draadjes uit elkaar valt, maar het resultaat is het wachten meer dan waard!
Een klassieke stoofvlees wordt bereid met wijn, maar met bier is hij nét zo lekker! Bij deze Vlaams stoofvlees van DekaMarkt gebruik je dan ook bruin bier. Maar wat dacht je van lekker bokbiertje? Probeer bijvoorbeeld deze stoofschotel met bokbier en zoetzure pompoen. Serveer met verse frieten of zelfgemaakte aardappelpuree en je serveert een heerlijke maaltijd op tafel.
Een rode wijn met aardse en kruidige tonen past goed bij Vlaams stoofvlees. Klassieke keuzes zijn bijvoorbeeld een Bourgondische Pinot Noir of een Spaanse of Italiaanse Tempranillo.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment