Print opties

Sluiten

Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng het vlees met de mix voor rundvlees. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Smelt boter in een grote braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in 5 min. bruin, draai het vuur naar middelhoog en voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.
3
Blus het geheel af met het bier. Voeg de laurier en kruidnagel toe en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en plaats de pan in de oven. Laat het gedurende 2,5 uur langzaam garen, roer eens per half uur door.
4
Snijd de aardappelen (met of zonder schil) tot dikke frieten van ongeveer 1 cm dik. Spoel de friet onder stromend water af en leg vervolgens minimaal 30 min. in koud water.
5
Verwarm de frituur met de frituurolie voor tot 160°C. Laat de frieten goed uitlekken en droog ze vervolgens op een keukendoek. Bak de friet 5 min. voor op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en minimaal 30 min. afkoelen.
6
Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de frieten in 3 min. krokant en breng op smaak met zout.
7
Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvlees. Serveer het stoofvlees met de frieten en mayonaise.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.