Yoghurtijslolly met bosbessen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Yoghurtijslolly met bosbessen

Maak je eigen ijsjes met deze yoghurtijslolly’s met bosbessen, pure chocolade én witte chocolade. Niet alleen hartstikke lekker en gezonder dan gewone ijsjes, maar ook nog heel gezellig om samen met de kinderen te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept yoghurtijslolly met bosbessen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 20min
Kookmodus
1
Mix de Griekse yoghurt met de honing en blauwe bessen. Maak hiervan 5 ronde hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en steek er de houten ijsstokjes in. Zet voor 3 uur in de vriezer.
2
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Haal de ijslolly’s uit de vriezer en bedek beide kanten van de lolly’s met pure chocolade. Leg de lolly’s terug op de bakplaat en zet opnieuw voor 30 min. in de vriezer.
3
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
4
Hak ondertussen de pistachenoten fijn.
5
Haal de ijslolly’s opnieuw uit de vriezer. Drizzel met een lepel de witte chocolade over de ijslolly’s en top af met pistachenoten. Zet opnieuw in de vriezer voor minimaal 1 uur.

Dé trend van deze zomer: frozen choco yoghurt bites

Als we TikTok mogen geloven is er deze zomer één heerlijke foodtrend wat je moet proberen: frozen choco yoghurt bites. Deze heerlijke lekkernij combineert de romige zachtheid van yoghurt met de zoete verleiding van chocolade en de frisheid van vers fruit, wat zorgt voor een onweerstaanbare traktatie op warme dagen. Het is onwijs simpel om te maken en het is ook nog een gezondere tussendoortje of dessert.

Met alleen rood fruit, kwark of Griekse yoghurt en een chocolade naar keuze kom je al ver, maar in dit recept kiezen wij voor een twist: yoghurtijslolly’s met bosbessen, pure chocolade én witte chocolade. Vergeet de yoghurtijslolly’s niet af te toppen met heerlijke pistachenoten voor een extra bite. Het resultaat is een verrukkelijk tussendoortje dat zowel een verkoelend effect heeft als een vleugje zoete voldoening biedt. Bovendien zijn deze bites ideaal om jezelf te verwennen zonder je schuldig te voelen, omdat ze een gezondere optie zijn dan veel andere zomerse traktaties.

Nog meer lekkere ijsjes op een stokkie

Naast deze heerlijke yoghurtijslolly’s hebben we nog meer heerlijke ijsjes op een stokje voor je! Wat dacht je van ijskoffie op een stokje? Maak jouw favoriete koffie, maar dan in (letterlijke) ijskoffie. Liever een gezondere variant? Maak dan deze lekkere regenboog fruitijsjes. Lekker van smaak én een feestje voor het oog! Geen stokjes in huis? Geen probleem, je kunt ook ijsschotsen maken. Neem bijvoorbeeld onze zelfgemaakte ijsschotsen met kokos en blauwe bessen. Je kunt het eventueel combineren met granola om het nóg lekkerder te maken.

Meer lekkere recepten

Of je nu een recept zoekt voor een voorgerecht, hoofdgerecht, tussendoortje of een dessert. De inspiratie is eindeloos. Neem een kijkje op de pagina van lekkere recepten voor de meest smaakvolle gerechten.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?